Alfred Simonis, deranjat de prezența lui Alin Nica în politica județeană: „Este un extraordinar președinte al PNL pentru PSD, nu și pentru comunitate”

Președintele PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, îl critică liderul Consiliului Județean Timiș, liberalul Alin Nica, pentru prestația politică pe care o are la nivel județean, însă apreciază că acest lucru este un avantaj pentru social-democrați. 

„Dacă mă întrebați pe mine, domnul Nica este un extraordinar președinte al PNL pentru PSD. Pentru comunitate, domnul Nica trebuia să nu facă politică. Dar dacă a ajuns să facă politică, pentru noi este extraordinar, ca pesediști. E mai bun chiar decât Nicolae Robu. Și Nicolae Robu era un extraordinar președinte al PNL, în favoarea PSD. Domnul Nica a reușit să depășească această performanță. (…) Cred că acești 30 de ani de administrații țărăniste, liberale, useriste au fost suficienți și poate că a venit vremea să se încerce și cu un pesedist. Am câștigat alegerile în 2016 cu domnul Robu președinte al PNL. Dar în democrație nu câștigi tot. Am câștigat de câteva ori CJT, ceea ce a fost o performanță pentru noi și o  mare onoare.”, a declarat Alfred Simonis.

Declarațiile vin în contextul în care Simonis a criticat liderii liberali pentru modul în care au gestionat problema Colterm.

CITEȘTE ȘI: PSD somează Guvernul Cîțu să sprijine Timișoara în problema Colterm. Semnalul de alarmă tras de Alfred Simonis

„Ambii ne spuneau faptul că Guvernul Cîțu va aloca câteva zeci de milioane de lei pentru a debloca situația Colterm. Ce fac doamna Gorghiu și domnul Nica acum? Îi cer demisia domnului Fritz, pe motiv că nu a reușit să plătească datoria la Colterm, deși dânșii s-au angajat, în numele Guvernului României, că vom primi acești bani de la guvern. Evident că domnul Fritz poate să spună că nu a mai plătit certificate, așteptând bani de la guvern. Poate spune că cei doi au încurcat mai mult decât au ajutat. O astfel de atitudine cinică, sfidătoare, ipocrită a celor doi care ne spuneau acum două-trei săptămâni că vin cu bani la Guvern, acum spun că nu putem sta cu mâna-ntinsă la București (…) Pe de altă parte, cer demisia administrației Fritz pe motiv că nu a reușit să obțină sprijin de le guvern, guvern care are prim-ministru liberal. Oare parlamentarii de Timiș, oare președintele CJ nu are niciun fel de responsabilitate? De răspundere pentru faptul că guvernul nu s-a implicat? (…) N-ar trebui alături de Fritz să demisioneze și Nica, și Gorghiu?”, a mai spus liderul social-democrat.

Colterm are de achitat o amendă de aproape 108 milioane de lei pentru că nu a achiziționat până la finalul lunii aprilie certificatele verzi aferente anului trecut. Datoria ar trebui plătită până în 20 iunie. Colterm are și alte datorii de achitat, către furnizori, în valoare de peste 350 de milioane de lei. O nouă ședință AGA a societății ar trebui să aibă loc în următoarele două săptămâni. Până atunci, Consiliul de administrație trebuie să realizeze un plan de acțiune pentru 2021.