Alfred Simonis cere PNL să dea o ordonanţă de urgenţă pentru impozitarea pensiilor speciale cu peste 90%!

Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD, trage un semnal de alarmă şi spune că partidele politice se întrec în „populisme” în ceea ce priveşte eliminarea pensiilor speciale. Soluţia viabilă pe care parlamentarul o vede este impozitarea acestora cu peste 90% şi face apel la Ludovic Orban şi la PNL să dea o ordonanţă de urgenţă în acest sens.

Conform deciziilor CCR, pensiile speciale nu pot fi eliminate şi singura soluţie este impozitarea drastică a acestora. Simonis cheamă toate grupurile parlamentare la discuţii pe acest subiect şi cere celor de la PNL să nu mai manipuleze şi să dea senzaţia oamenilor că fac ceva din acest punct de vedere, când de fapt acţiunile nu sunt constituţionale.

„Am văzut un concurs de populism între grupurile parlamentare care depune mai multe iniţiative pentru eliminarea pensiilor speciale. Ştiţi foarte bine că avem câteva decizii ale CCR prin care se stabileşte că pensiile speciale nu pot fi eliminate. Singura soluţie este impozitarea acestora. De aceea, fac din nou apel la toate grupurile parlamentare să ne punem la masă şi să discutăm despre o impozitare drastică, de peste 90% a acestor pensii speciale pentru a rezolva problema. Altfel, cu iniţiative neconstituţionale nu facem decât să dăm senzaţia oamenilor că ne luptăm cu aceste pensii speciale şi de fapt să nu rezolvăm niciodată problema”, a declarat Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD.

Parlamentarul vorbeşte despre singurul instrument oportun pe care Guvernul îl poate folosi în soluţionarea problemei pensiilor speciale şi anume ordonanţa de urgenţă pentru impozitarea lor cu peste 90%.

„Fac apel la cei de la PNL şi la Ludovic Orban. Guvernul are un instrument foarte clar prin care poate elimina de îndată pensiile speciale, le poate impozita cu procentul pe care îl consideră oportun şi acest mecanism nu conferă posibilitatea niciunui grup parlamentar de a ataca la CCR şi anume ordonanţa de urgenţă. Dacă cei de la PNL, care au promis în campania electorală că în termen de 30 de zile de când vor prelua guvernarea vor elimina pensiile speciale, doresc acest lucru, pot să emită o ordonanţă de urgenţă pentru impozitarea cu peste 90% a tuturor pensiilor speciale. În felul acesta nu mai poate ataca nimeni la CCR şi nu se mai prelugeşte la nesfârşit această dezbatere despre cine, cât şi dacă se impozitează pensiile speciale”, a conchis Alfred Simonis.

Sursă foto: Facebook