FOTO. Poduri şi podeţe peste Hăuzeasca! Lucrări în plină desfăşurare la Fârdea

În comuna timişeană Fârdea a început un amplu proiect de construire de poduri şi podeţe. Mai exact, este vorba despre două poduri şi două podeţe peste râul Hăuzeasca, iar scopul proiectului este fluidizarea traficului.

Fondurile necesare lucrării sunt obţinute prin PNDL. Valoarea totală a contractului de lucrări este de peste 2 milioane de lei, iar valoarea totală a investiţiei depăşeşte cu puţin 2,3 milioane de lei. Cele patru poduri şi podeţe vor fi finalizate în şase luni, estimează primarul comunei Fârdea, Samuel Lumulescu, dacă proiectul decurge conform planului şi nu apar impedimente financiare.

„E un proiect de construire a două poduri şi podeţe pe râul Hăuzeasca în comuna Fârdea, care va uşura circulaţia în localitate şi totodată dacă vor fi probleme sau evenimente în centrul comunei se vor putea folosi rute ocolitoare. Lucrările au început la mijlocul lunii mai şi sunt în plină desfăşurare. Termenul de execuţie este în jur de şase luni, dar pot să fie finalizate mai repede dacă banii de la Guvern vor ajunge la timp.”, a precizat Samuel Lupulescu, primarul comunei Fârde.

Podurile vor fi din beton, conform standardelor şi condiţiilor impuse de Apele Române.