Alfred Simonis: ,,Am votat pentru timișeni care candidează pentru Timiș”

Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, a votat în această dimineață la ora 10, chiar în sala de clasă în care a studiat primii ani, la Școala nr.25 din Timișoara, pentru „timișoreni și timișeni care candidează în Timiș”.

„Am votat așa cum am spus pe tot parcursul campaniei electorale pentru timișoreni și timișeni care candidează în Timiș. Am fost emoționat pentru că mi-am exercitat votul în această clasă. E bine să cunoaștem realitățile din Timiș și ale municipiului când mergem la București, să candidăm din partea acestui județ. De asemenea, am votat pentru un partid care atunci când s-a aflat la conducerea țării, dincolo de erorile pe care le cunoaște, le asumă și le-a îndreptat, a reușit să treacă România prin perioade bune economice, indiferent dacă vorbim de creșterea salariilor, pensiilor sau alocațiilor – toate acestea s-au întâmplat sub mandatul partidului pe care l-am votat astăzi. Am votat pentru un partid care este singurul care poate gestiona criza sanitară și criza economică, singurul partid care a demonstrat că are specialiști printre candidați, care pot demara testarea în masă și inițiative de sprijinire a economiei românești.”, a declarat Alfred Simonis, la ieșirea de la urne.

Din partea PSD pentru Timiș, candidează la Senatul României Eugen Dogariu, Sebastian Răducanu și Dorel Covaci, iar pentru Camera Deputaților – Sorin Grindeanu, Alfred Simonis, Mihai Ritivoiu, Luminița Țundrea și Adrian Cionca.

Potrivit legii, alegătorii votează doar la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea în care își au domiciliul sau reședința. Dacă în ziua votării, aceștia se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiași circumscripții, ei pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale în care își au domiciliul sau reședința.

În județul Timiș au fost amenajate 601 secții de votare, dintre care 207 sunt în Timișoara. Duminică sunt așteptați la urne 626.555 alegători cu drept de vot, dintre care 271.628 în secțiile din Timișoara.