Alexandru Pelici poate spera. Ripensia a remizat în deplasare cu locul secund, Academica Clinceni

Dintre toate echipele timișorene de liga secundă, doar Ripensia a obținut un punct în etapa a XXIV-a. Roș-galbenii au remizat la scorul de 1-1 pe terenul Academicii Clinceni, după un meci cu o primă repriză slabă. Dumiter a deschis scorul în Ilfov, după un contraatac, dar Dumitru a egalat pentru echipa fostului polist Ilie Poenaru. 

Vântul a bătut destul de puternic, iar acest aspect a afectat calitatea meciului de la Clinceni. Prima repriză a fost una chiar slabă. Anghelina a bubuit o minge din lovitură liberă până peste garduri, după care a venit prima ocazie importantă a Clinceniului. Achim a tras la poartă în minutul 22, dar Horațiu Moldovan a respins în corner. Gazdele au mai încercat să marcheze cu acțiunile lui Șut și Buziuc, dar fără succes. Pelici a făcut o schimbare din prima repriză, după ce Toma a ieșit accidentat, înlocuit cu Popovici. Până la pauză, Hecsko a tras periculos din lovitură liberă, de la 30 de metri, dar portarul Ureche a intervenit.

Repriza secundă, ceva mai animată

În a doua repriză, jocul a fost ceva mai interesant. Arbitrii au stârnit din nou zâmbete, după ce Bogdan Anghelinei nu a avut grijă să așeze regulamentar zidul Ripensiei, astfel că gazdele au repetat o lovitură liberă, cu un șut al lui Bogdan Barbu reținut de Moldovan. În minutul 58, bănățenii au marcat după o acțiune de contraatac. Monea i-a pasat excelent lui Dumiter, care a pătruns în careu și l-a învins pe Ureche. Bucuria a ținut trei minute, deoarece după o acțiune de atac prelungită, Vlad Mihalcea i-a pasat lui Cristian Dumitru, care l-a învins pe Moldovan.

Ambele echipe au mai ratat câte o ocazie. Monea a interceptat o minge, a pătruns în careu și a tras la poartă. Ureche a respins cu piciorul până la Mansour, venit din lateral la 6 metri, care a tras însă pe lângă poartă. Pentru Clinceni, Buziuc a prins un șut bun, dar Horațiu Moldovan a prins și a căzut cu mingea în brațe în fața liniei. Bogdan Barbu nu a marcat din două faze fixe pentru gazde, iar în prelungiri, Monea s-a ales cu cartonașul roșu după o intrare dură și va rata jocurile următoare.

Academica Clinceni: Ureche – Fl. Achim, Andr. Răuţă, Patriche, Mih. Dobrescu – Şut, Bg. Barbu – Vas. Olariu (min 62 Horșia), Cr. Dumitru, P. Pîrvulescu (min 56 V. Mihalcea) – Al. Buziuc (min 84 Al. Nicola)

Ripensia Timișoara: H. Moldovan – Ad. Popa, Tînc, Hecsko, Străuţ – Anghelina (min 80 Apro), Stoi – Monea, Ad. Stoica (min 65 Mansour), C. Toma (min 37 Al. Popovici) – Dumiter

Runda viitoare, Ripensia joacă duminică de la ora 11, cu Sportul Snagov.