Alexandru Pelici a fost prezentat oficial la Ripensia: „Nu sunt salvatorul”. Vineri debutează oficial

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

De luni, Alexandru Pelici și-a început munca efectivă la Ripensia Timișoara, iar vineri, va debuta oficial, în partida de pe terenul celor de la Petrolul Ploiești. Tehnicianul spune că nu vrea să fie privit ca un fel de Mesia și că salvarea echipei din situația de acum va trebui să vină tot de la jucători. De asemenea, Pelici a vorbit de situația fotbalului timișorean, cu trei echipe fără perspective în liga secundă.

Pelici va avea un staff format din secunzii Iulian Munteanu, Călin Mada (venit acum de la ACS Dumbrăvița) și Gheorghe Stoianov, antrenorul cu portarii. Adus după despărțirea de Hermannstadt, Pelici a fost convins să preia Ripensia de noul președinte, Dumitru Mihu. „Am acceptat să începem munca mai devreme, pentru că e o situaţie destul de delicată în clasament. Mi-aş dori ca suporterii să înţeleagă că suntem la început de drum. Jucătorii trebuie să înţeleagă că e nevoie de puncte. Situaţia din clasament nu e deloc bună. Pe lângă faptul că orice antrenor vrea să crească valoarea intrinsecă a jucătorilor, obiectivul rămâne salvarea de la retrogradare. Nu este un obiectiv foarte îndrăzneţ, Ripensia trebuie să îşi propună mult mai mult. Omul Dumitru Mihu m-a convins să vin. Am avut câteva discuţii cu el, care ne propuneam să ţină 15 minute şi durau două ore. Lotul este unul cu care se poate lucra, sunt câţiva jucători cu valoare individuală. Trebuie să încercăm să punem osul şi să facem un grup unit. Sper din tot sufletul să nu se creeze o imagine falsă. Nu sunt salvatorul, salvatorii trebuie să fie tot jucătorii”, a declarat Pelici la prezentare.

Sincer, tehnicianul timișorean a recunoscut că starea de fapt din fotbalul timișorean este regretabilă. „Cred că s-ar fi putut face mai mult pentru partea aceasta de ţară. Timişoara, un leagăn al fotbalului românesc. Probabil că trebuie să lăsăm orgoliile deoparte şi să încercăm să facem cu toţii mai mult pentru fotbalul timişorean şi să încercăm să facem o piramidă cum era pe vremuri. Sunt prea multe orgolii, prea multe războaie fără sens, până la urmă adevărul este trist şi se vede în numărul de spectatori prezenţi la stadion. Îmi doresc ca toţi iubitorii de fotbal din Banat să vină în număr cât mai mare la meciuri, iar fotbalul timişorean să revină acolo unde îi este locul. Sunt bănăţean get-beget, a fost o onoare să joc pentru acest oraş şi sper să retrăiesc momentele când erau 20-25.000 de spectatori la fiecare meci”, a admis, cu franchețe, „Pelicanul”.

untitled design set 970x90 px

Pelici va debuta vineri la Ploiești. Nu poate conta pe Andrei Dumiter, suspendat, Darius Țiereanu, convocat la naționala U19 și Marius Toma, accidentat. „Un debut de foc, într-adevăr, pe o arenă foarte frumoasă, poate cea mai frumoasă din România, cu o echipă susţinută de un număr important şi impresionant de suporteri. Un club ce îşi doreşte promvoarea într-un eşalon superior, mai ales că are infrastructura necesară. Însă fotbalul e un joc 11 contra 11, nu mai contează stadioanele. S-a văzut că o echipă mică sau cu un obiectiv mai puţin îndrăzneţ poate să încurce o echipă mare”, a spus Pelici despre jocul de la Ploiești.

Meciul de pe stadionul „Ilie Oană” începe vineri, la ora 18 și va fi televizat.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/