ACS Poli a legitimat doi jucători de la două echipe de Liga a III-a, care se plâng că le-au fost luați jucătorii! Reacția antrenorului?

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

ACS Poli continuă să caute soluții pentru problemele de lot. Timișorenii au anunțat miercuri transferurile lui Charles Ankomah, ultima dată la Național Sebiș, și Mircea Stupu, ultima dată la Millenium Giarmata. Cei doi erau amatori la echipele lor și puteau fi luați fără acordul cluburilor, însă cei de la echipele de Liga a III-a spun că nu s-a procedat normal și-l acuză pe antrenorul Călin Cojocaru.

Mircea Stupu are 21 de ani, este fundaș central și este format la LPS Banatul. De când a terminat junioratul, fotbalistul a mai jucat, ca amator, la Național Sebiș și Millenium Giarmata. A semnat cu ACS Poli pe trei ani. La Giarmata era căpitan, iar cei de acolo sunt surprinși de plecarea sa. „Jucătorul ne-a fost luat! Din păcate, trăim în România și aceste lucruri sunt posibile. Era căpitanul nostru… Fiind jucător sub 23 de ani, era amator. El a fost împrumutat de Sebiș pentru că altfel ar fi trebuit să plătească grila pentru LPS Banatul. Acum, cei de la Poli trebuie să plătească grila la LPS Banatul, Sebiș și noi. Jucătorul ne-a sunat luni, după ce semnase cu ei. Radu Birlică l-a sunat tot după pe delegatul Viorel Vișan (n.r., în trecut angajat la ACS Poli), dar nu trebuia să procedeze așa, ci să mă sune pe mine”, ne-a declarat vicepreședintele de la Giarmata, Daniel Moraru.

Charles Ankomah a semnat cu Poli pe doi ani. Este ghanez cu rezidență belgiană, are 22 de ani și joacă pe postul de mijlocșa central. A mai trecut pe la JMG Accra (Ghana), Lierse (Belgia) și Olympique Londais (Franța), iar cei de la Sebiș se plâng de plecarea sa. „Suntem din nou într-o situație neplăcută. După ce am rămas fără antrenor cu cinci etape înainte de finalul turului, o situație pe care am înțeles-o date fiind apropierea domnului Cojocaru de familie și oferta de la clubul de Liga 2-a, iată că acum suntem surprinși de o acțiune pe care nu o credeam posibilă. Fostul conducător al clubului a înregimentat un jucător cu contract de amator, lucru neștiut de noi, Cojocaru având încrederea noastră deplină în managerierea treburilor echipei. Dar iată că ne-am înșelat. Acum, antrenorul Cojocaru profită de lipsa contractului de jucător făcută de fostul conducător, același Cojocaru, și îl ia pur și simplu și îl duce la ACS Poli Timișoara. Eu am discutat cu jucătorul, acesta a spus că vrea să plece la Timișoara, probabil tentat de Liga 2-a și de promisiunile făcute de cel care l-a luat, și în această situație nu mai putem face nimic decât să îi mulțumim pentru ce a făcut până acum la echipă și să îi urăm succes. În cei peste 10 ani de Liga 3-a au trecut pe la noi mulți tehnicieni și jucători, dar ne-am despărțit de toți în condiții bune, amiabile și cu majoritatea păstrăm legătura și în prezent și ne stimăm reciproc. Cred că ceea ce a făcut Cojocaru este foarte urât, această despărțire pe ușa din spate nu ne-am fi imaginat-o nimeni”, a declarat viceprimarul Sebișului, Radu Demetrescu, pentru sportarad.ro.

untitled design set 970x90 px

Contactat telefonic, antrenorul Călin Cojocaru dezminte că el i-a contactat pe cei doi fotaliști, pe care i-a antrenat pe vremea când pregătea echipa Național Sebiș. „În cazul lui Charles, impresarul său a discutat cu președintele. Eu știam că de trei săptămâni el vrea să plece de la Sebiș. La fel a fost și cu Stupu, nu am discutat eu personal. Eu știu că jucătorii au anunțat cluburile. Într-adevăr, sunt doi jucători buni, care cred că ne vor ajuta”, ne-a declarat Cojocaru.

Sursă foto: Cronica violetă

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/