Aleşii locali din Oțelu Roşu se ceartă pe luminițe de Crăciun şi dulciuri pentru copii!

Cea mai recentă şedinţă de consiliu local a fost prilej de înţepături şi ironii pentru consilierii liberali şi primarul social-democrat. Mărul discordiei, acţiunile şi investiţiile pregătite pentru luna decembrie!

Pe seama alocării de fonduri pentru copii şi bătrâni sau pentru iluminatul festiv al oraşului s-au iscat discuţii aprinse şi ironice. Rozina Ghiorghioni şi Magda Lungu, fostul viceprimar al oraşului de pe Valea Bistrei, au contestat vehement propunerile primarului Luca Mălăiescu. Prima a contestat sumele alocate pentru cadourile pe care administraţia locală le va împărţi copiilor din şcoli şi grădiniţe. Magda Lungu însă s-a arătat mirată de suma propusă spre aprobare pentru completarea instalaţiilor de iluminat, una mult prea mare în opinia sa. Aceasta a mai recomandat să se achiziţioneze instalaţii de calitate, nu cum s-ar fi întâmplat în anii trecuţi. Mai mult decât atât, a cerut să fie prezentată în Consiliul Local o situaţie cu achiziţiile făcute pentru astfel de ornamente în anii trecuţi. A fost imediat ironizată. Actualul viceprimar, Dragoş Enache, spre exemplu, i-a amintit că în perioada pentru care a cerut acum situaţii era al doilea om în oraş şi că ar fi trebuit să ştie exact pe ce şi cum s-au cheltuit banii oraşului.

„Ca în fiecare an, ne vom afla în centrul civic, unde le vom oferi celor mici, de fapt nu noi, ci Moş Crăciun, câte o pungă cu dulciuri. Am alocat 25.000 de lei pentru acest eveniment. Sperăm să facem o bucurie copiilor de grădiniţă şi din clasele I-VIII. Organizăm şi Revelionul Pensionarilor. M-am gândit că e ceva frumos şi binevenit. Vom aduce bucurie în sufletul pensionarilor, chiar dacă în Consiliul Local opoziţia a considerat că e o decizie electorală. La tot ceea ce face primarul în oraş opoziţia pune piedici. Nu cumva să crească popularitatea primarului! E o prostie! Au fost nişte discuţii mai aprinse şi pe seama sumei de 20.000 de lei pentru a împrospăta iluminatul festiv de sărbători, care mie mi se pare micuţă faţă de alte oraşe”, a comentat primarul Luca Mălăiescu.