Moş Nicolae a aruncat petarde ieftine la Anina! Electorale!

Câteva dulciuri cu termenul de valabilitate depăşit, ce au fost împărţite copiilor din Anina, au declanşat un adevărat scandal în oraş, politicienii din ziua de astăzi exploatând până şi bucuria copiilor.

Membrii asociației Rumanienhilfe Nassenfels, nişte nemţi cu suflet mare, care vin de ani de zile la Anina pentru a mai descreţi frunţile oamenilor de aici cu surprizele lor, au ţinut să îmbrace şi în acest an hainele lui Moş Nicolae şi Moş Crăciun. Au adus o mulţime de pungi cu dulciuri pe care le-au împărţit copiilor din grădiniţele oraşului. Oameni de bună credinţă, nemţii de la Rumanienhilfe Nassenfels au cumpărat toate cadourile din magazinele nemţeşti. Bineînţeles că nu au verificat valabilitatea dulciurilor. Cum nu au verificat nici cadrele didactice din Anina. Aşa se face că, în câteva pungi, s-au strecurat dulciuri al căror termen de valabilitate era depăşit. S-a aflat destul de repede, astfel că părinţii au putut verifica fiecare produs în parte şi elimina pe cele al căror consum nu era recomandat. Nu s-a scandalizat nimeni în mod special, cu excepţia celor care au încercat să transforme totul într-o răfuială politică, a cărei victimă ar fi trebuit să cadă primarul liberal Gheorghe Românu. Cel puţin aşa susţine acesta.

Edilul-şef este convins că totul a fost o pedardă electorală, care nu a avut însă efectul scontat de cei care au făcut mare tam-tam din acest caz nefericit. „Au fost câteva cutii cu bomboane sau ciocolată, nici măcar nu au fost în toate plasele copiilor. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva, deşi această asociaţie ne ajută din 2006. Ne-au adus şi mobilier pentru şcoală, şi maşini de pompieri, dulciuri de Crăciun şi de Paşti. Nici nu le-am spus de situaţia asta, că mi-e şi ruşine. E o chestiune tendenţioasă. Dacă au fost probleme, trebuiau să spună şi anunţam pe toată lumea. Vă daţi seama că au fost cumpărate din magazin, nu au fost ţinute undeva să expire. Părinţii au înţeles situaţia. Marţi aducem alte 1.500 de pachete printr-o asociaţie, apoi vom acorda copiilor cadouri din partea primăriei. Vom avea mai multă grijă, dar, repet, a fost o întâmplare nefericită, înţeleasă de toată lumea. Mai puţin de cei care au vrut să facă la Anina şi turul trei al alegerilor”, a declarat primarul Românu pentru expressdebanat.ro.