Aleșii locali din Băile Herculane se întrunesc pentru aprobarea bugetului pe 2019

Aprobarea bugetului local pentru acest an este principalul punct de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Băile Herculane ce se va desfășura mâine, 25 aprilie, de la ora 14.00, în sala Primăriei orașului-stațiune de pe Valea Cernei.

Potrivit primarului Cristian Miclău, bugetul local pe 2019 este mai mare cu 3 milioane de lei față de începutul anului trecut.

„Noi am aprobat anul trecut un buget de 9 milioane de lei, iar cu rectificările din timpul anului am ajuns la 12 milioane. E, acum avem deja 12 milioane și cred că se va mai adăuga pe parcursul anului, pentru că avem proiecte cu finanțare europeană în implementare. Fondurile care constituie bugetul sunt din impozitele și taxele locale, amenzi, dar și banii care au venit de la Guvern pentru compartimentul social, pentru că s-a transferat la primării plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a salariilor asistenților persoanelor cu handicap. De asemenea, ca venituri am primit o sumă și de la Consiliul Județean Caraș-Severin pentru cofinanțarea unor proiecte pentru care am semnat contractele de finanțare”, ne-a precizat edilul orașului Băile Herculane.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Cel mai important proiect de hotărâre după aprobarea bugetului este aprobarea utilizării sumelor ce se încasează cu titlul de taxă stațiune balneoclimaterică pentru finanțarea lucrărilor de intervenții în regim de urgență pentru punerea în siguranță și îndepărtarea situației actuale de pericol public la clădirea monument istoric „Băile Neptun”.

banner 970 x 250