Aleșii județului își bat pur și simplu joc de oamenii care i-au votat! Interesele de partid au învins încă o dată interesul cetățeanului!

explo 1000x200

Consiliul Județean Caraș-Severin a rămas, înainte cu ceva mai mult de o lună până la alegeri, fără niciunul din cei trei lideri: Sorin Frunzăverde, Ionesie Ghiorghioni și Ilie Iova! Pentru că, indiferent că sunt pesediști, peneliști sau cine mai știe de pe la ce formațiune, puțin le pasă de județ și de cetățeni!

Consiliul Județean Caraș-Severin a rămas în 2015 fără unul din vicepreședinți, Ionesie Ghiorghioni, dar și fără președintele Sorin Frunzăverde, intrat în vara anului trecut în concediu medical și pus pe liber săptămâna trecută prin ordin al prefectului Florența Albu pentru că a absentat mai mult de șase luni într-un an calendaristic de la locul de muncă. Cel de-al doilea vicepreședinte, Ilie Iova, care a preluat atribuțiile președintelui, își va pierde și el fotoliul. Începând de mâine! Și asta, pentru că își va depune candidatura pentru Primăria Caransebeș din partea altui partid decât cel din care face parte. Asta atrage imediat pierderea calității de consilier județean și, implicit, de vicepreședinte CJ. În aceste condiții, administrația județeană rămâne fără niciunul din cei trei lideri, ceea ce ar putea conduce spre un adevărat blocaj al instituției.

O astfel de situație a încercat să împiedice consilierul județean Matei Armaș, care a inițiat un proiect de hotărâre prin care le-a propus colegilor de plen să aleagă astăzi, în cadrul ședinței ordinare pe luna aprilie, un nou vicepreședinte al Consiliului Județean după vacantarea acestui post ca urmare a condamnării lui Ionesie Ghiorghioni pentru fapte de corupție. O astfel de inițiativă a avut la ședința din luna martie chiar vicele Ilie Iova, însă acesta și-a retras atunci proiectul de pe ordinea de zi înainte ca aleșii județeni să facă nominalizări. Gestul lui Iova a generat atunci reacții ale consilierilor liberali, care au părăsit în grup ședința, aceasta nemaiputând continua din lipsă de cvorum. Ulterior, președintele PNL, Marcel Vela, a anunțat că liberalii îi vor lăsa pe cei de la PSD să conducă singuri administrația județeană până la alegerile din 5 iunie, acuzându-i de jocuri politice care nu și-ar avea rostul acum, când mai e atât de puțin până la alegeri.

consiliul judetean

Revenind la proiectul dezbătut astăzi, chiar înainte de a se face nominalizări pentru înlocuirea lui Ghiorghioni, vicele Iova a dorit să facă un anunț: „Doresc să vă mulțumesc pentru onoarea pe care mi-ați făcut-o de a colabora în toți acești patru ani. Deciziile mele luate în plan personal pentru perioada următoare mă obligă ca, odată cu depunerea listei de candidaturi pentru Primăria Caransebeș, să îmi depun demisia cu data de 22. A fost o plăcere, o onoare să colaborăm în acești patru ani. Poate doar în perioada de precampanie lucrurile nu au funcționat așa cum au trebuit. E o situație delicată pentru Consiliul Județean, pentru că, practic, la conducerea CJ din rândul consilierilor nu va mai fi nimeni. De aceea apreciez inițiativa domnului Armaș cu privire la alegerea unui vicepreședinte”. Imediat a urmat circul și dovada vie că mulți dintre cei trimiși de cărășeni în Consiliul Județean își iau indemnizațiile de pomană și că nu sunt interesați decât să-și împartă funcțiile și să le asigure contracte firmelor de partid.

consiliul judetean caras-severin

Liberalul Ioan Cojocariu a lovit primul, taxându-l pe traseistul Iova: „Dumneavoastră vă pierdeți mandatul nu pentru că vreți să candidați la Primăria Caransebeș, ci pentru că o faceți pentru alt partid decât cel pentru care ați avut onoarea să fiți desemnat vicepreședinte!”  Replica lui Iova a venit pe loc: „Nu mai doresc ca acum o lună să devin stăpânul județului, citez din domnul Cojocariu, și doresc ca județul să aibă un alt stăpân!” . Liderul grupului PSD, Ion Spânu, a fost scurt și la obiect: „Grupul nostru politic rămâne consecvent. Dacă vă amintiți, în 2012, nu am avut propuneri, am ieșit din sală și nu am participat la vot. Ca atare, nu avem propuneri și nici nu participăm la vot!”. Inițiatorul proiectului de alegere a unui nou vice, independentul Armaș, a întrerupt dialogul la mișto dintre Iova și Cojocariu și s-a autopropus pentru a-l înlocui pe Ghiorghioni! Așa cum o făcuse și la ședința precedentă. Cojocariu, cel care i-a pregătit înainte de turul doi al prezidențialelor laba de urs lui Frunzăverde, a continuat cu miștourile: „Stați așa, avem și noi o propunere. Propunerea noastră este de a nu propune niciun candidat! Vom rămâne în sală pentru a putea fi votată autopropunerea făcută. Ne vom abține la vot pentru a nu-i încurca pe cei care vor vota pentru. Nu vrem să fim bănuiți că votăm împotrivă”.

 

S-a trecut într-un final la vot, deși era evident că e în zadar. În urnă au fost puse doar cinci voturi, toate pentru, dar numărul e insuficient. Ca atare, Armaș rămâne pe scaunul de consilier județean, iar Consiliul Județean rămâne fără conducere. „Nu am nicio îndoială că nu o să rezolvați problema. Vă urez succes în alegerile care urmează!”, le-a dorit Ilie Iova colegilor de plen înainte să-și ia la revedere. Armaș s-a arătat de-a dreptul scârbit de atitudinea consilierilor și a anunțat că-și prezintă demisia. Poate că același gest ar trebui să-l facă și colegii lui, care se joacă de-a administrația și politica pe nervii oamenilor din acest pol al sărăciei numit Caraș-Severin!

banner 970 x 250