ALERTĂ. Un profesor din Lugoj, sub monitorizare după o vizită în China

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Virusul gripal provoacă panică în rândul populației, iar pentru a preveni o epidemie, instituțiile statului au dispus o acțiune de monitorizare zilnică, în special în rândul populației vulnerabile, dar și în școli și grădinițe. În plus, în Lugoj se vorbește deja și despre periculosul coronavirus.

La Lugoj s-a remarcat un caz mai special. Un profesor al Școlii de Muzică „Filaret Barbu” este izolat la domiciliu în urma vizitei pe care a făcut-o în China în luna decembrie, în cadrul unui turneu susținut împreună cu mai mulţi muzicieni de la Filarmonica Banatul din Timișoara, precum și muzicieni din alte orașe ale țării.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Am fost contactată telefonic de către cei de la DSP cu privire la domnul profesor Dumitru Palagniuc. Mi s-a transmis pentru dumnealui dispoziția de a rămâne la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, deoarece coronavirusul se poate transmite și în perioada de incubație. Așadar, pentru siguranță, domnul profesor este izolat la domiciliu pentru următoarea perioadă, chiar dacă nu prezintă vreun simptom al bolii”, a declarat prof. Liliana Bidiviu, directorul Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu”.
Situația este în parametri obișnuiți pentru această perioadă și la Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/