ALERTĂ. Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara și-a închis porțile pentru pacienții cu coronavirus din alte județe!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Spitalul din Timișoara a luat o decizie greu de digerat! Bolnavii de coronavirus din alte județe vor fi tratați local! Nu se mai acceptă transferul pacienților la Timișoara, acolo unde au fost deja vindecați 53 de bolnavi, 5 dintre ei fiind din Caraș-Severin. Nu se știe câți cărășeni mai sunt acum internați acolo, din moment ce la nivel național s-a interzis furnizarea acestor informații către presă, însă aceștia vor putea rămâne la Timișoara până la externare.

Scenariul devine din ce în ce mai sumbru în România. Se pare că în scurt timp fiecare județ va rămâne pe cont propriu în ceea ce privește gestionarea problemei COVID-19. Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara nu va mai primi pacienți din alte județe, ceea ce urgentează deschiderea centrului dedicat coronavirusului în Caraș-Severin. S-a vorbit despre transformarea Spitalului Municipal din Caransebeș într-o astfel de unitate, însă în contextul actual, nu ar fi un spațiu suficient pentru a primi toate cazurile viitoare din Caraș-Severin.

„Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș» din Timișoara a trimis o adresă către Direcțiile de Sănătate Publică din Arad, Hunedoara și Caraș-Severin în care ni se comunică faptul că nu mai pot primi cazuri de COVID-19. Deocamdată, cazurile care apar în Caraș-Severin se vor trata la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Reșița, asta până când va fi gata centrul de la Caransebeș”, ne-a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin. Acesta ne-a confirmat că niciun alt spital din Timiș nu a luat o astfel de decizie, așa că orice alte cazuri de bolnavi decât cele cu coronavirus sunt încă acceptate în celelalte unități medicale din județul vecin.

Din câte se pare, Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara își ia măsuri de precauție pentru a putea trata pacienții din județ, semn că viitorul nu sună deloc bine și că fiecare unitate se pregătește pentru o avalanșă de îmbolnăviri.

promovare banner maxagro

„Nu este o decizie a noastră. Este o dorință. Noi am formulat-o imperativ pentru a încerca să sensibilizăm pe toată lumea să încerce să facă management al acestor cazuri. Fiecare județ la nivelul lui. Sunt deja oameni care au decedat pe drum. Sunt oameni care s-au agravat pe drum. Nu este normal să facă sute de kilometri expunând personalul din Ambulanță, din ISU, din altă parte doar pentru că la nivelul județelor respective nu pot să își prioritizeze spitalele într-un fel. Acest plan alb asta înseamnă. Planul medical pentru managementul cazurilor cu COVID-19 pentru respectivele județe. De o lună încoace sunt doar planuri, propuneri, o să, o să, o să. Nu este firesc să încarci un spital cu toate județele arondate după o lună de rugăminți. Avem 53 de pacienți externați, vindecați, fără să avem niciun caz în spital de personal medical infectat. Dacă vom continua în acest ritm, în care 75% din pacienții noștri sunt din alte județe, crește riscul și vom fi în imposibilitate să mai acordăm asistență medicală pacienților din județul nostru, pe resursele județului nostru, pe donațiile județului nostru”, a declarat, pentru Express de Banat, Voichița Lăzureanu, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

În condițiile date, cel mai probabil în această seară în Caraș-Severin va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a grăbi pe cât posibil transformarea spitalului din Caransebeș și poate și a celui din Reșița în centre de tratare a pacienților cu coronavirus.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/