UPDATE. Alertă pe Semenic! Tânăr de 26 de ani, rătăcit pe munte

Încă de aseară, autoritățile au plecat în căutarea lui Gabriel, tânărul care s-a rătăcit pe Semenic, la cules de bureți. Misiunea a fost sistată la scurt timp din cauza zonei greu accesibile, dar în această dimineață jandarmi, salvamontiști, polițiști și voluntari au plecat din nou să îl caute.

Alarma s-a dat aseară, după ora 22, prin apel la numărul de urgență 112. Un tânăr de 26 de ani a plecat cu alți 5 apropiați la cules de bureți, dar s-a pierdut de grup și n-a mai fost găsit.

„Aseară, 3 mai, la ora 22.29, prin sistemul 112, s-a sesizat faptul ca un tânăr în vârsta de 26 ani s-a rătăcit în zona Botul Calului, din masivul Semenic. În urma celor sesizate, polițiști și voluntari din localitatea Borlovenii Vechi au început căutările, dar din păcate Gabriel nu a fost găsit, zona este foarte greu accesibilă pe timpul nopții”, transmite Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al jandarmilor cărășeni.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Căutările au fost reluate astăzi, la primele ore ale dimineții. „Jandarmii montani, alături de salvamontiștii cărășeni au plecat dinspre Platoul Semenic spre zona unde a fost văzut ultima dată tânărul”, mai spune Săndulescu. La misiune participă și polițiști, dar și voluntari.

UPDATE, ora 13.30

Misiunea s-a încheiat cu final fericit! „La ora 12.40, s-a raportat faptul că tânărul de 26 de ani a fost găsit în zona Coșava, la 25 km de localitatea Borlovenii Vechi, de doi agenți de poliție din cadrul Secției Rurale nr. 6 Bozovici. Starea de sănătate fiind foarte bună, nu a necesitat îngrijiri medicale”, anunță jandarmii cărășeni.

banner 970 x 250