ALERTĂ MAXIMĂ. Oamenii sunt expuși la o explozie în fiecare secundă! Sunt într-un pericol permanent!

Primarul orașului Bocșa, Eugen Cismăneanțu, s-a arătat foarte deranjat de modul în care subprefectul Sebastian Purec a perceput și comentat situația imobilelor pe care administrația din Bocșa intenționează să le demoleze deoarece viața a zeci de oameni e în mare pericol!

Cismăneanțu atrage atenția, înainte de toate, că zeci de familii își riscă viața în fiecare clipă. Practic, doar o minune ar fi făcut ca în toți acești ani în care au locuit în imobilele ridicate ilegal în imediata vecinătate a magistralei de gaz metan să nu se întâmple vreo catastrofă. „Domnul subprefect Purec pune sub semnul întrebării legalitatea deciziilor pe care Primăria Bocșa le-a luat. Eu l-aș ruga să citească legea atunci când își exprimă un punct de vedere, mai ales în situația în care sunt oamenii despre care discutăm. Cetățeni care nu sunt într-o situație plăcută din punct de vedere uman, dar din punct de vedere legal sunt total în afara legii. Domnul Purec ar trebui să citească legea și să nu încerce să atragă un capital de imagine pe necazurile oamenilor în speță, a cetățenilor a căror imobile vor fi demolate. Toate acțiunile Primăriei Bocșa au fost făcute în conformitate cu legea. Cred că domnul subprefect nu cunoaște situația reală a problemei”, a declarat edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

E ușor să-ți dai cu părerea, să spui că oamenii nu pot fi lăsați pe drumuri în prag de iarnă, dar îi răspund domnului subprefect că aici e vorba despre o situație specială, de un pericol permanent, oamenii sunt expuși la o explozie în fiecare secundă. Răspunde domnul subprefect dacă se întâmplă ceva cu oamenii respectivi?! – Eugen Cismăneanțu, primarul orașului Bocșa

Cismăneanțu mai spune că Primăria Bocșa nu ia aceste decizii pentru că așa îi place lui, ci pentru că a fost somată de către Transgaz să ia măsurile de demolare. Primăria a încercat să găsească o soluție, fie să devieze magistrala de gaz, fie cetățenii să intre în legalitate. Din păcate, spune primarul, cetățenii nici dacă ar vrea nu ar avea posibilitatea să intre în legalitate: „Ei nu sunt proprietari pe teren, construcțiile ilegale au fost ridicate pe teren pășune. Au fost nenumărate sesizări prin care ni s-a adus la cunoștință faptul că oamenii sunt într-un pericol permanent, iar Primăria dacă nu ia nicio măsură se face responsabilă. Toate măsurile legale pe care Primăria trebuia să le ia, din 2012 până la zi, le-a luat. Noi nu am trecut imediat la demolare, am căutat fie să deviem magistrala de gaz, fie să le dăm posibilitatea cetățenilor să intre în legalitate. Din păcate, nu avem această posibilitate”.

CITEȘTE ȘI:

RISC MAXIM. Un cartier întreg riscă să sară în aer! Se intră cu buldozerul în casele construite pe conducta de gaz!

Demolări ilegale la Bocşa? Subprefectul Purec îl contrează pe primarul Cismăneanţu!

Pentru administrația publică din Bocșa a rămas astfel doar varianta demolării acelor imobile, oamenii fiind vinovați pentru că au construit ilegal, ignorând toate somațiile. Cu buletinele în mână, care atestă că au domiciliile în acele case, cu chitanțe prin care dovedesc că au plătit Primăriei Bocșa impozite pe acele imobile, oamenii  spun că vina nu le aparține pentru situația creată și că, în cazul în care vor trebuie să plece, au pretenția să fie despăgubiți. „Am dat posibilitatea cetățenilor să-și demoleze singuri, să-și salveze bunurile, să mai salvăm câte ceva din această situație neplăcută. Am sancționat încă din primele zile de mandat cetățenii care au construit ilegal, le-am atras atenția să nu mai construiască, iar faptul că Primăria a eliberat, probabil, adeverințe prin care a confirmat faptul că oamenii locuiesc în casele respective nu înseamnă că au dreptul de proprietate. Primăria a dat dovadă de bună credință și a respectat toți pașii legali. Punctul de vedere al domnului subprefect e naiv și în necunoștință de cauză. Omul nu a pus mâna pe lege să citească. L-aș ruga pe domnul prefect să nu mai dea posibilitatea unor asemenea indivizi să iasă în presă și să-și dea cu părerea. Eu am încercat să-i fac pe cetățeni să înțeleagă că nu mai au voie să construiască. Pericolul e iminent!”, a mai spus primarul Cismăneanțu.

Nu mă pot pronunța față de ce a fost înainte de 2012. Inclusiv faptul că s-a plătit impozit nu te absolvă de nicio vină, se plătește impozit și pentru ocupare abuzivă a domeniului public. Faptul că s-a plătit impozit nu îi pune în legalitate. Că trebuia să fie Primăria mult mai dură… sunt de acord – Eugen Cismăneanțu, primarul orașului Bocșa

Pentru primarul Cismăneanțu lucrurile sunt clare. Chiar astăzi vor fi emise dispoziții ale acestuia, pentru fiecare locuință în parte. Cetățenii vor avea 15 zile la dispoziție pentru a-și demola singuri imobilele, să-și asigure bunurile, pentru că Primăria nu poate avea în gestiune bunurile lor. Altfel, se va proceda la demolare de către oamenii primăriei, pe cheltuiala cetățenilor respectivi. Dispoziția primarului e executorie!

În această situație se află 23 de imobile, dintre care 17 locuibile, restul fiind anexe. Din cele 17 locuințe, 9 familii au și alte proprietăți, astfel că ar avea unde locui. Celorlalte, Primăria le pune la dispoziție, sub formă de închiriere, un spațiu unde să poată locui în condiții normale.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/