RISC MAXIM. Un cartier întreg riscă să sară în aer! Se intră cu buldozerul în casele construite pe conducta de gaz!

Situație extrem de delicată în cartierul Măgura din Bocșa după ce operatorul de gaz a cerut Primăriei Bocșa să dărâme toate construcțiile din apropierea magistralei de gaz!

Potrivit legii, nu se pot construi niciun fel de imobile la o distanță mai mică de 20 de m de magistrala de gaz, existând riscul exploziei în caz contrar. „Toate clădirile construite fără să respecte această prevedere trebuie demolate”, a explicat primarul Eugen Cismăneanțu. Acesta s-a întâlnit zilele trecute cu toți proprietarii de clădiri (case sau doar diverse corpuri de locuit sau gospodărești) care nu respectă distanța de magistrala de gaz pentru a vedea în ce măsură Primăria poate identifica soluții pentru ca familiile cu pricina să nu rămână în stradă.

Bocșenii din Măgura, în marea lor majoritate de etnie rromă, se opun cu toate forțele lor demolării caselor, chiar dacă acestea se pare că au fost ridicate chiar pe magistrala de gaz. Aceștia spuneau, la ieșirea de la discuții, că mai au trei zile până când Primăria va aduce buldozerele pentru a dărâma toate aceste case.