Demolări ilegale la Bocşa? Subprefectul Purec îl contrează pe primarul Cismăneanţu!

Subprefectul Sebastian Purec aduce o veste bună familiilor din cartierul Măgura al Bocșei, cărora Primăria le cere să dărâme casele construite prea aproape de magistrala de gaz.

Potrivit subprefectului Sebastian Purec, situația în care se află proprietarii acestor locuințe trebuie clarificată, iar Primăria este cea care trebuie să facă acest lucru, tot Primăria trebuind să respecte prevederile legale care stabilesc că familiile nu pot fi evacuate în prag de iarnă. Practic, acele familii de pe strada Ezerișului din Bocșa nu vor putea fi evacuate până în luna aprilie a anului viitor.

Pe de altă parte, situația este extrem de gravă. Oamenii aduc în sprijinul lor mai multe documente care pun semne de întrebare cu privire la legalitatea demersului Primăriei Bocșa, care acum cere demolarea locuințelor acestora, după ce tot Primăria Bocșa acceptase tacit construcția. Ba chiar a perceput impozit pe clădirile respective și a eliberat adeverințe pentru ca acești oameni să-și stabilească domiciliul la aceste adrese, fapt ce compromite definitiv o eventuală decizie de demolare, atâta vreme cât, spun oamenii, construcțiile s-au făcut cu știrea și acceptul Primăriei.

CITEȘTE ȘI: RISC MAXIM. Un cartier întreg riscă să sară în aer! Se intră cu buldozerul în casele construite pe conducta de gaz!

Cega Cleopa David, Vasile Dumitru și Ionel Ion au depus la Instituția Prefectului o petiție, dar și dovezi că acele construcții nu au fost realizate pe furiș, ci cu știrea Primăriei Bocșa, care le-a și impozitat și care a emis adeverințe pentru Serviciul Public de Evidența a Populației Bocșa ca să le fie întocmite oamenilor buletine la aceste adrese.

De asemenea, oamenii mai spun că o parte din locuințe s-ar fi ridicat pe vremea primarului Mirel Pascu, dar că ar fi imobile construite și după anul 2012 și că ar exista chiar și avize de la Transgaz că pot ridica acele construcții acolo. Fapt pentru care aceştia spun că Primăria nu-i poate demola împotriva voinței lor, că trebuie respectat art. 895 alin 1 din Codul de procedură civilă și că, cel mai probabil, se va ajunge în instanță dacă se continuă presiunile pentru demolarea locuințelor și anexelor de pe Strada Ezerișului din cartierul Măgura.