Alertă la Spitalul Județean de Urgență din Reșița! Rujeola impune măsuri restrictive!

untitled design set 970x90 px

Spitalul Județean de Urgență din Reșița adoptă măsuri restrictive din cauza numărului crescut de pacienți cu rujeolă. Deocamdată, nu s-a instituit carantina, însă totul depinde de evoluția numărului de cazuri.

Județul Caraș-Severin este în topul îmbolnăvirilor cu rujeolă, iar Spitalul Județean de Urgență din Reșița ia primele măsuri restrictive din cauza numărului alarmant de pacienți cu acest diagnostic.

„Nu s-a declarat carantina, ci s-au luat niște măsuri de protecție. S-au limitat vizitele pentru că programul de vizită de 8 ore pe zi este cam mult și avem probleme cu rujeola. Avem foarte multe cazuri, în jur 60-65 sunt confirmate și sunt alte 30 în curs de investigare. Primim bolnavi în continuare, restricția se referă doar la vizitatori, care vin și poartă microbii de pe stradă și îi aduc înăuntru”, a declarat Violeta Florea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Reșița, pentru Express de Banat.

Pacienții la care s-a confirmat deja boala sunt internați la Boli Infecțioase, iar cazurile care încă așteaptă rezultatele analizelor se află în secția de Pediatrie. Un pacient, în stare mai gravă, a fost trimis la Terapie Intensivă.

publicitate ziar expresb 1000x100

În această perioadă, aparținătorii pacienților internați la spitalul reșițean sunt rugați să reducă, pe cât posibil, vizitele.

CITEȘTE ȘI: Județul Caraș-Severin, lider la numărul cazurilor de rujeolă! Un nou-născut din Gherteniș, internat la spitalul din Timișoara, a decedat!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/