Județul Caraș-Severin, lider la numărul cazurilor de rujeolă! Un nou-născut din Gherteniș, internat la spitalul din Timișoara, a decedat!

explo 1000x200

Cazurile de îmbolnăvire cu rujeolă s-au înmulțit, în ultima săptămână ajungând la peste 2.300 la nivel național, vineri fiind înregistrat decesul cu numărul 14.

Dacă analizele de laborator confirmă, este posibil să existe încă un caz de deces cauzat de rujeolă. Potrivit raportului întocmit de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), publicat vineri, 20 ianuarie, datele pe ultima săptămână arată că în România au fost confirmate 2.319 cazuri de rujeolă şi 14 decese din această cauză.

În judeţul Arad au fost confirmate 5 decese, în Timiş şi Dolj câte trei, două, în Caraş-Severin şi unul în București. Este posibil să existe o a 15-a persoană decedată din cauza rujeolei, în judeţul Caraş-Severin, dar se aşteaptă analizele de laborator care vor confirma sau nu acest lucru. Este vorba despre un nou-născut de 8 luni care a fost internat în Spitalul Județean de Urgență din Reșița cu diagnosticul „rujeolă” și care, din cauza agravării stării de sănătate, a fost transferat la Spitalul Regional Clinic de Urgență din Timișoara, unde ulterior a decedat. „Acesta are și un verișor internat la SJU Reșița, tot cu rujeolă, dar nu putem să spunem la această oră dacă a murit din cauza rujeolei sau din altă cauză, pentru că încă nu s-a reușit efectuarea necropsiei. Abia aceasta va stabili cauza exactă a decesului”, spune Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), cazurile de rujeolă sunt existente în 34 de judeţe. Cele mai multe sunt confirmate în Caraş-Severin, aproximativ 580 de cazuri, în Arad, 519, iar în Timiş, 325.

banner 970 x 250