Corpul de Control al ministrului Educației, prezent la Reșița!

explo 1000x200

Acțiunea de control vizează comisia constituită de Inspectoratul Școlar Județean pentru examenul pentru posturile de director și director adjunct și urmărește verificarea modului de corectare a contestațiilor făcute la acest examen.

„Pot să vă spun că, din această dimineață, este Corpul de Control la Reșița, la ISJ, dar nu pentru ceea ce a apărut în presă despre mine, ci despre altceva”, ne-a declarat prof. Adrian Doxan, inspectorul școlar general al județului Caraș-Severin. Întrebat de reporterii Express de Banat dacă vizita are legătură cu faptul că județul Caraș-Severin a fost centru de corectare la examenul pentru posturile de director și director adjunct și cu modul în care au fost corectate contestațiile făcute de candidații din municipiul București, profesorul Adrian Doxan a confirmat informația.

Ca și la examenele de titularizare, la acest examen lucrările nu au fost corectate în același județ din care proveneau candidații, ci în județe diferite, iar contestațiile, la rândul lor, într-un alt județ față de cel unde s-a susținut examenul sau unde s-a corectat prima dată. Astfel, lucrările contestate de către participanții la acest examen din municipiul București au fost examinate de către comisia constituită în județul Caraș-Severin. Unul dintre acești profesori contestatari a reclamat la Ministerul Educației că acele contestații nu ar fi fost evaluate corect la contestare, fapt pentru care Corpul de Control verifică acum în amănunt activitatea Comisiei de Examinare din Caraș-Severin.

banner 970 x 250