„AlerGând la Pădure” a ajuns la Doman! 20 de copii din localitatea cărășană s-au prezentat la start!

explo 1000x200

Un nou eveniment marca „AlerGând la Pădure” s-a desfășurat sâmbătă, în satul Doman, 20 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 20 de ani prezentându-se la startul competiției.

AlerGând la pădure Reșița Trail Race 2016 este o competiție ce-și propune promovarea frumuseților naturii din jurul Reșiței printr-un stil de viață sănătos, prin parcurgerea în alergare a unor trasee montane, dezvoltarea unei conștiințe prietenoase față de mediul înconjurător, dar și colectarea de fonduri pentru sprijinirea categoriilor sociale defavorizate din Reșița și Caraș-Severin. Inițiatorii evenimentului s-au deplasat în acest weekend în satul Doman, unde 20 de copii au participat la competiția de alergare pe traseul Centru (Crucea) Doman – Cantonul Silvic Doman, un traseu trail runiing, în urcare, de aproximativ 1 kilometru. Toți participanții au fost premiați cu medalii, diplome, rucsacuri cu dulciuri, iar primii 12 copii care au trecut linia de final au fost premiați și cu tricouri.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157668081737962″]

La eveniment au fost invitați și copii de la Grădinița Doman, care s-au deplasat la cantonul silvic Doman, unde pădurarul Ihnatiuc Vasile le-a prezentat specii forestiere și de animale, fiind un bun prilej de educație, socializare și recreere. Pentru toți cei 17 copii de la grădiniță, echipa Reșița Trail a oferit rucsacuri cu dulciuri, sărățele și fructe.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157665940125553″]

Acțiunea de astăzi a fost un real succes, iar organizatorii s-au declarat mulțumiți de felul în care copiii din Doman au răspuns prin prezență la acest eveniment. „Prin acțiunea de astăzi ne-am dorit implicarea comunității din satul Doman prin participare și voluntariat, alături de alergare montană, care se va desfășura anual în pădurile din jurul satului. Prin astfel de evenimente vrem ca această comunitate să simtă că este și concursul lor, să le arătăm tuturor ce zone frumoase avem, iar prin astfel de manifestări să le oferim un model de viață sănătos copiilor și cu respect pentru natură și cei din jur”, a declarat pentru Express de Banat Kokovics Laszlo, unul dintre inițiatorii proiectului „AlerGând la Pădure”.

Foto: Ciprian Floare

banner 970 x 250