Prefectura a intrat în focul pregătirii alegerilor

Oficialii de la Instituția Prefectului fac ultimele pregătiri pentru derularea alegerilor în cele mai bune condiții. Calendarul electoral este respectat cu strictețe, astfel că toate operațiunile sunt în grafic.

Pe data de 23 aprilie a avut loc prima etapă a instruirii preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale circumscripţiilor comunale, orăşeneşti şi municipale, iar ca o nouă întâlnire de acest fel are loc săptămâna viitoare.

A fost întocmit Planul de Măsuri al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, premergător şi pe timpul desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale.

Până pe data de 10 mai, primarii trebuie să emită dispoziţiile pentru stabilirea locurilor speciale de afişaj electoral, așa cum prevede legea.

1000x100 casa brutarului

„În acest sens, Instituția Prefectului Caraș-Severin a transmis primarilor Hotărârea nr.10/H/19.04.2012 privind unele măsuri pentru buna organizare a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2012, a Biroului Electoral Central”, potrivit Biroului de Presă al Instituției Prefectului.

Totodată, în urma iniţierii procedurii de cerere-ofertă online pentru achiziţia publică de „Servicii de tipărire buletine de vot pentru alegerile locale din 10 iunie 2012”, au fost depuse un număr de trei oferte. Câștigătorul se stabilește în aceste zile.

De asemenea, s-a stabilit modul în care polițiștii și jandarmii asigură paza secțiilor de votare.