Alegeri vesele în PSD Timiș. Sorin Grindeanu, oaspete de onoare: ”Situația nu este disperată”

Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

PSD Timiș și-a ales duminică nouă conducere, într-un cadru mai degrabă organizat pentru a pregăti alegerile din acest an. Pentru funcțiile de șefi ai filialei oricum a candidat câte o singură persoană, dar chiar și așa, numeroase nume grele din partid au venit la evenimentul  organizat, coincidență sau nu, chiar de ziua de naștere a fostului dictator Nicolae Ceaușescu. 

Practic, alegerile au semănat mai degrabă cu un congres decât cu alegeri. Conducerea interimară a fost și validată, fără obiecții din partea membrilor de partid prezenți la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. Alfred Simonis a devenit președintele PSD Timiș cu drepturi depline, Sorin Dogariu, președintele executiv, iar Sebastian Răducanu, secretar executiv. De asemenea, Aurelian Novac va fi trezorierul partidului. Au fost prezenți la eveniment și președintele partidului la nivel național, Marcel Ciolacu, secretarul general Paul Stănescu, ”prietenul” PSD Sorin Grindeanu, Laurențiu Nistor, de la PSD Hunedoara, Luminița Jivan, liderul PSD Caraș-Severin sau Ionuț Vulpescu.

”Doar învingând demonii trecutului vom putea să avem un nou drum”

De notat că în fața membrilor de partid, Alfred Simonis a vorbit despre echipa sa de conducere cu prenume dimitivale, pentru a a arăta că atmosfera este relaxată. Din discursurile de la microfon s-au auzit foarte des apelativele ”Freddy”, ”Seba” sau ”Relu” (de la Alfred, Sebastian sau Aurelian). Chiar de ziua fostului dictator Ceaușescu, Simonis a ținut să sublinieze că el nu dorește să fie perceput ca un comunist. ”Vom deschide larg ferestrele partidului astfel încât aerul să devină respirabil. Doar învingând demonii trecutului vom putea să ne alegem un nou drum. Sunt aici în fața dumneavoastră să vă spun că m-am săturat de clișee, m-am săturat să ni se spună că suntem comuniști”, a punctat Simonis, născut în 1985.

Călin Dobra a predat ștafeta. Rămâne vicepreședinte

Alegerile au avut loc în PSD deoarece Călin Dobra și-a dat demisia din partid înainte de Crăciun. Dubra era președinte din primele luni ale anului 2019. Rămas vicepreședinte al organizației Timiș, Dobra a avut o abordare plină de recunoștință în discursul său în fața partidului. ”Poate ar fi trebuit să pregătesc un raport detaliat din postura de președinte interimar și președinte ales, dar cred că astăzi cel mai bun raport al meu în fața dumneavoastră este acela de a vă mulțumi”, a spus Călin Dobra.

Iată lista de vicepreședinți ai PSD Timiș: Florică Bîrsășteanu, Sabin Bociu, Francisc Boldea, Virgil Bunescu, Călin Dobra, Bianca Gavriliță, Dan Idolu, Victor Malac, Ioan Mateescu, Adrian Negoiță, Ramona Olteanu, Teodor Pavel, Mihai Ritivoiu, Flavius Roșu, Ioan Sima, Gheorghe Stoian, Matei Suciu, Ovidiu Ștefănescu, Cătălin Tiuch, Ionel Toma și Stoian Vasiu.

Sorin Grindeanu, super-star-ul evenimentului

Deși e în continuare la conducerea ANCOM  și acest lucru îi impune să fie apolitic, Sorin Grindeanu nu a avut rețineri să vorbească la alegerile PSD Timiș ca un adevărat lider de partid. De altfel, tot evenimentul a gravitat în jurul lui Grindeanu, adevărata vedetă a după-amiezei de duminică. Grindeanu, premierul demis de o moțiune de cenzură a propriului partid, condus la vremea respectivă de Liviu Dragnea, a punctat o lungă listă de probleme ale României la nivel actual. Despre partid, spune că PSD poate fi salvat. ”Situația nu este disperată, dar devine disperată și ireparabilă doar dacă nu acționăm și continuăm să facem același lucru”, a precizat Grindeanu.

Marcel Ciolacu s-a simțit în Banat ca peste munți

Deocamdată, Grindeanu nu revine și în partid la nivelul actelor, deoarece practic, se comportă deja ca un conducător al PSD. De altfel, și discursul lui Marcel Ciolacu a fost centrat pe Sorin Grindeanu. ”Eu am înțeles din discursul lui Sorin Grindeanu că este deja membru PSD”, a punctat Ciolacu.

Ulterior, cel care i-a luat locul, deocamdată, Vioricăi Dăncilă a spus că se simte ca la alegerile din Olt, Brăila, Dâmbovița și Argeș la Timiș. De remarcat că în aceste județe au existat, totuși, și contracandidați pentru funcții, nu ca la Timiș.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/