UDMR Timiș e de acord cu anticipatele… și nu prea

untitled design set 970x90 px

Anticipate, dar nu oricum! UDMR a decis că va sprijini alegerile înainte de termen dacă nu se încalcă legile. Președintele filialei Timiș, Zoltan Marossy, consideră că organizarea alegerilor locale simultan cu cele parlamentare este o oportunitate de fraudă!

Chestiunea alegerilor anticipate a fost discutată la întrunirea Uniunii de la Cluj. În urma discuțiilor, conducerea UDMR a decis să demareze procedura pentru alegeri anticipate dacă situația va întruni normele impuse de Constituție. „Dacă pică Guvernul Orban acum sau la următoarea moțiune, trebuie sau nu trebuie să fie anticipate? UDMR va sprijini realizarea unor alegeri anticipate în condițiile respectării Constituției și legilor în vigoare. Nu admitem o schimbare de lege nici la alegerile locale, nici la alegerile naționale. UDMR spune că trebuie realizate anticipate, dacă se întrunesc condițiile, având în vedere slăbiciunile acestui guvern. Dacă mai așteptăm jumătate de an, acest lucru este în defavoarea populației pentru că se pierde jumătate de an de investiții și de activitate rațională.”, a declarat Zoltan Marossy.

Președintele UDMR Timiș declară că două tipuri de alegeri suprapuse pot duce la probleme de centralizare, de interpretare a legii electorale și chiar la fraudă electorală. Alegerile înainte de termen ar pune bețe în roate udemeriștilor din Timiș pentru că filiala are un număr mult mai mic de membri în comparație cu partidele mari. „Nu suntem de acord cu ideea de a organiza alegerile anticipate simultan cu alegerile locale. Eu, în cei 12 ani în care am fost înalt funcționar guvernamental, am organizat vreo 14-15 rânduri de alegeri. Pot să vă spun că organizarea simultană, pe două legi distincte, a creat întotdeauna probleme din punct de vedere al oamenilor care lucrează în secțiile de votare, în centralizarea rezultatelor și în interpretarea la secțiile de vot și la birourile electorale județene a legislației aferente fiecărei activități, pentru că de multe ori se suprapun. Din cauza acestei aglomerări suplimentare se creează teren pentru fraudă!”, a explicat liderul UDMR.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/