ALEGERI LOCALE. Migrația spre Europa taie din listele pentru consiliile locale!

Instituția Prefectului semnalează faptul că scăderea numărului de locuitori va avea un efect direct asupra întocmirii listelor pentru consiliile locale. Mai exact, cum numărul aleșilor este raportat la cel al populației, care este în continuă scădere, este posibil ca mai puțini politicieni să ajungă să îi reprezinte în plenul comunelor sau orașelor, după caz.

„O precizare importantă este faptul că, având în vedere datele statistice care arată o scădere a populaţiei în câteva dintre unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, există probabilitatea ca şi numărul membrilor consiliilor locale din cadrul acestora să fie redus”, se arată în comunicatul de presă transmis de reprezentații Guvernului în teritoriu.

Chiar și așa, în conformitate cu termenele stabilite de Guvernul României prin calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale din anul 2016, Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin a emis patru ordine de prefect. Primul ordin se referă la constituirea Comisiei Tehnice Judeţene pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale, care are în componenţă reprezentanţi ai instituţiilor judeţene cu atribuţii în acest domeniu. Cel de-al doilea ordin stabileşte componenţa grupului tehnic de lucru de pe lângă comisia menţionată, pentru urmărirea şi soluţionarea operativă a problemelor curente din judeţul Caraş-Severin.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Tot prin ordin de prefect a fost stabilită şi dimensiunea ştampilelor birourilor electorale de circumscripţie şi a ştampilei de control a secţiilor de votare, care vor fi folosite la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din luna iunie.

De asemenea, a fost emis un ordin privind numerotarea circumscripţiilor electorale din judeţul Caraş-Severin, în număr de 77.

În perioada următoare, calendarul prevede, printre altele, tragerea la sorţi a preşedintelui biroului electoral de circumscripţie şi a locţiitorului acestuia, nu mai târziu de 9 aprilie, şi aducerea la cunoştinţă publică a sediilor birourilor electorale de circumscripţie şi a programului de activitate al acestora, cel mai târziu la data de 12 aprilie.

banner 970 x 250