Aleargă, pedalează sau donează pentru Asociația Angels4 Animals Rescue. Cum poți susține proiectul la Timotion

carmen dog

Asociația Angels4 Animals Rescue va participa la a VIII-a ediție a Timotion, printre cele mai mari evenimente organizate în vestul țării, pe bază de voluntariat. Sub mottoul „All4 Animals”, membrii asociației propun un proiect special destinat animalelor străzii, dar și celor cu proprietari.

Sunt vizate mai multe paliere, cum ar fi informarea și responsabilizarea cetățenilor, sterilizarea și microciparea animalelor, creșterea numărului de adopții de maidanezi și construirea unui adăpost pentru animalele străzii. Proiectul ar urma să fie implementat în perioada iulie 2022 – ianuarie 2023.

„Oricine poate susține acest proiect, accesând site-ul Timotion la secțiunea «Cui să donezi» și alegând primul proiect din listă: ALL4 ANIMALS. Dorim să informăm cetățenii cu privire la sterilizarea obligatorie a animalelor de companie de rasă comună și metis, dar, totodată, și despre impactul benefic pe care această acțiune îl poate avea asupra vieții animalelor și mai ales asupra înmulțirii necontrolate a acestora. În plus, ne propunem derularea unei campanii de sterilizare gratuite pentru persoanele cu venituri sub 2.000 lei, în parteneriat cu mai multe cabinete veterinare din județul Timiș. Prin acest proiect sperăm să diminuăm fenomenul de abandon sau maltratare al animalelor și să oferim alternativa unei vieți armonioase dintre stăpân și patrupedul său prin adopție și responsabilitate, precum și microciparea câinilor cu stăpân și introducerea lor în RECS.”, a declarat Carmen Borka-Stănescu, președinta A4AR Timișoara.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Banii strânși în urma participării la Timotion vor însemna pași făcuți pentru împlinirea visului asociației de a înființa un adăpost pentru animalele străzii. Asociația a semnat deja un contract de concesiune pe 15 ani cu Primăria Birda pentru un teren de 2 ha lângă sat, unde se va construi un adăpost adecvat animalelor străzii, cu clinică veterinară, servicii de dresaj canin, dar și un program dedicat copiilor privind socializarea cu câini, pisici și alte animale salvate de pe străzi.

După o experiență care cumulează 15 ani cu mii de câini și pisici adunate de pe străzi și date în adopție, mai ales în străinătate, după multe campanii și eforturi mari în acest areal al protecției animalelor facem apel la o responsabilizare mai accentuată a cetățenilor în ceea ce privește abandonul animalelor, o problemă care începe să se acutizeze din nou, dovadă fiind numărul tot mai mare de căței descoperiți pe câmpurile din jurul Timișoarei. Este stringentă construirea acestui adăpost adecvat pentru maidanezi și avem nevoie de ajutorul tuturor pentru a realiza acest lucru, în folosul comunității.”, a spus și Diana Mihai, purtătorul de cuvânt al asociației.

Proiectul și detaliile sale se regăsesc aici.

banner 970 x 250