Al doilea tomograf din Reșița, funcțional din vară! Aparatură de milioane de euro pentru pacienții din Caraș-Severin!

Grație unui proiect transfrontalier, derulat în parteneriat cu Spitalul General din Pozarevac – Serbia, Ministerul Sănătății din Republica Serbia și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara, Spitalul Județean de Urgență Reșița a reușit să achiziționeze aparatură medicală de peste 2,5 milioane de euro.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița a susținut astăzi, în sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin, o conferință de prezentare a proiectului strategic „Inițiativă comună  România – Serbia împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră: îmbunătățirea diagnosticului și tratamentul tumorilor maligne – ROSECAN”.

Valoarea totală a proiectului este de 11.686.000 de euro, din care spitalului din Reșița i-a revenit suma de 2.765.000 de euro. „Acest proiect a început în 2017, este un proiect care a adus Spitalului Județean beneficii, și mă bucur că ne aflăm în linie dreaptă cu el. A fost nevoie să-l prelungim cu opt luni, lucru care s-a întâmplat în luna februarie. Prin acest proiect a fost achiziționat și computerul tomograf de la Staționarul 2, căruia îi vom da drumul în scurt timp. Spațiul pentru acest computer tomograf a fost amenajat cu sprijinul Primăriei Municipiului Reșița și cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin. El a fost instalat deja, urmează să se facă procedura de punere în funcțiune, după care așteptăm aprobarea de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) pentru utilizarea lui. Tot prin acest proiect au mai fost aduse echipamente medicale extrem de utile unității noastre”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Alina Stancovici.

Printre echipamentele medicale care au fost achiziționate prin acest proiect amintim: echipamente IT în valoare de 260.000 de euro, ecografe, 40 de monitoare pentru funcții vitale, din care 20 numai pentru Secția ATI, 40 de paturi electrice, 20 dintre ele regăsindu-se deja pe Secția Oncologie. Pentru Secția Chirurgie s-a achiziționat un colonoscop, un endoscop, iar pentru Urologie – un uretroscop, un cistoscop, dar și un rezectoscop. Secția de Pneumologie a beneficiat, de asemenea, de un pleuroscop și un bronhoscop, iar pentru Secția Radiologie și Imagistică Medicală a fost achiziționat un aparat roentgen – pentru grafie și scopie. Totodată, Secția ORL a primit un microscop și un endoscop chirurgical, iar Anatomia Patologică beneficiază deja de un microscop de ultimă generație.

Prin același proiect transfrontalier, potrivit declarațiilor coordonatorului administrativ al proiectului, Silviu Tinca, au mai fost achiziționate și două ambulanțe, iar secția de Urologie a fost dotată cu un sistem laparoscopic 3D4K, cu ajutorul căruia au fost făcute de curând, și în premieră națională, două intervenții chirurgicale în patologia oncologico-urologică.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/