Nicio intervenție stomatologică gratuită! Săracii n-au decât să urle de durere!

Caransebeșul, la fel ca toate celelalte localități din Caraș-Severin, nu are cabinet pentru urgențe stomatologice, dar nu oferă nici măcar posibilitatea rezolvării unei carii fără a scoate bani din buzunar! Stomatologii sunt de partea pacienților, politicienii, nu!

Medicul Corneliu Zeicu a propus autorităților să deschidă un cabinet stomatologic pentru urgențe în Caransebeș, deoarece măcar cei care plătesc o viață contribuții la sistemul de asigurări de sănătate merită să scape de calvar și de umilința de a pleca în toiul nopții spre Timișoara. Inițiativa sa, spune stomatologul, e susținută și de alți colegi de-ai săi din municipiu, chiar dacă în buzunarele lor nu ar intra cine știe ce venituri. Un alt aspect despre care Zeicu a vorbit în redacția Express de Banat este legat de faptul că în Caransebeș nu există astăzi niciun cabinet stomatologic care să ofere servicii gratuite, decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate. Nici măcar unul! Iar situația e valabilă peste tot în județ.

Eu nu sunt motivat să fac un contract cu Casa de Sănătate deoarece Guvernul nu a alocat anumite fonduri ca să ridice plafonul Casei de Asigurări. Este vorba de o sumă modică pe care o acordă acum, 1.500 de lei pe lună pentru un cabinet. Sunt vinovați cei de la guvern care nu aloca fonduri! Am pacienți care lucrează în străinătate și vin pentru tratamente stomatologice în țară. Își traduc hârtiile medicale și apoi decontează jumătate din sumă în țara în care lucrează. Statul român trebuie să mărească plafonul ca noi să fim motivați să încheiem contract cu Casa de Asigurări și să putem deconta intervențiile medicale. Eu îmi doresc ca toți pacienții să vină să-și trateze dantura, nu doar cei cu bani!”, a spus Corneliu Zeicu.

expres banat 1000x100 (2)

Până atunci, mult mai important ar fi ca în municipiul de pe Timiș și Sebeș să fie deschis un cabinet stomatologic în care să fie tratate urgențele, cabinet care să fie deschis inclusiv pe timpul nopții. „La Timișoara există un astfel de centru, în Facultatea de Stomatologie, cu cinci medici angajați la stat. În Caransebeș sunt medici foarte buni și se vor găsi medici care să lucreze la acest cabinet de urgență. Vor munci cu dăruire și vor da totul să mulțumească pacientul fără bani. Urgența înseamnă durerea. Pacientul trebuie să plece fără durere dintr-un astfel de cabinet. Dacă se va înființa acest cabinet, îmi doresc să fie unul elegant și frumos. Acel medic care ar lucra în acest cabinet, ar lucra și noaptea astfel încât să asigure serviciul de urgențe stomatologice non-stop. Acest cabinet trebuie să fie făcut pentru acei pacienți care nu își permit să intre în cabinetul privat.”, a mai spus dentistul caransebeșean.