Ajutorul a venit de sus! Piloții IGAv au transportat echipamentele necesare pentru dotarea cabinetelor medicale din vârf de munte, de la Ineleț!

zbor inelet

Piloții IGAv s-au alăturat proiectului „Dincolo de nori”, inițiat de Comanderia Eugeniu de Savoya din Timișoara, un ONG care derulează de câteva luni o inițiativă prin care oferă ajutor oamenilor izolați din Ineleţ, sat aparținător comunei Cornereva.

La Ineleț trăiesc în prezent 80 de persoane, printre care și 12 copii cu vârste cuprinse între 2 și 13 ani. Locuințele lor sunt într-o zonă aflată la peste 1.000 de metri altitudine, fără beneficiile civilizației moderne. „Pentru ca medicii care ajung periodic în zonă să le poată asigura acestora asistență medicală, în condiții optime, duminică – 8 august, piloții IGAv au facilitat transportul pe munte a unor echipamente necesare pentru dotarea cabinetelor de medicină generală și de stomatologie, care vor deservi comunitatea din Ineleț”, anunță reprezentanții Inspectoratului General al Aviației.

Prin proiectul „Dincolo de nori”, Comanderia Eugeniu de Savoya și-a propus să reaprindă flacăra speranței pentru localnicii de aici, iar pe lângă transporturile cu alimente și produse de igienă care ajung periodic la Ineleț, precum și în celelalte cătune ale Cornerevei, reprezentanții acestui ONG s-au preocupat și de sănătatea oamenilor. În tot acest demers, Comanderia Eugeniu de Savoya a primit ajutor și din partea omului de afaceri timișorean Horațiu Rada, coproprietar Aur’a Mineral Water, companie ce a sponsorizat asociația cu un ATV, cu ajutorul căruia accesul medicilor voluntari către Ineleț și celelalte sate izolate ale comunei Cornereva se face mult mai ușor.

leader board 728 x 90 px

camanie inelet

campanie inelet 2

campanie inelet 3

 

aparatura

campanie inelet 4