O carte și un gest de umanitate! Campanie inedită pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități

girl looking at books for sale on a street market in china

Solidaritatea și empatia față de persoanele cu dizabilități pot fi arătate printr-o carte donată în campania organizată de Asociația Charcot Marie Tooth România! Cărțile vor ajunge fie în mâinile celor cu dizabilități, fie vor fi vândute pentru a crea un centru de zi la Reșița.

Cărțile colectate vor fi donate persoanelor fizice sau cu dizabilități care vor solicita volume. De asemenea, vor ajunge și la centrele pentru persoane cu dizabilități din București, Timiș și Caraș-Severin. Totuși, nu toate cărțile donate trebuie neapărat să ajungă acolo. Ele vor fi vândute în cadrul unor evenimente caritabile pentru a obține fonduri necesare renovării spațiului viitorului centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități din Reșița și pentru a răspunde nevoilor beneficiarilor din diferite centre din țară.

„Dacă ai cărți pe care le-ai citit și consideri că nu le vei mai reciti sau biblioteca ta este prea plină și dorești să eliberezi spațiul, ești persoana potrivită pentru a participa la această campanie. Poți sprijini campania noastră, donându-ți cărțile pentru a ajuta persoanele cu dizabilități. Cărțile tale pot prinde din nou sens ajungând în mâinile unui unui alt cititor și, același timp, prin vânzarea lor, poți să îți aduci aportul la diferite cauze ale persoanelor cu dizabilități”, transmit organizatorii.

leader board 728 x 90 px

Campania „Dizabilibook. Donează cărți pentru dizabilitate” se desfășoară în perioada 20 iulie – 20 septembrie 2021 la nivel național. Cărțile care pot fi donate trebuie să fie în stare bună, indiferent de domeniul sau genul în care sunt scrise. Donațiile se pot face personal la punctele de colectare din București, Timișoara sau Reșița. Totodată, cărțile pot fi trimite și prin curier. Persoanele interesate pot afla detalii adiționale la următoarele numere de telefon:

  • Reșița  0725323656
  • Timișoara 0727797809
  • București 0727877445