Ajutor pentru cei care au ajutat. S-au oferit 5.000 de euro în cadrul Campaniei „Mâinile Bucuriei”

40 de mese calde zilnic, dar și pachete cu alimente de bază pentru cei aflați în situații dificile din cauza crizei sociale și economice provocate de pandemia COVID-19 vor continua să fie livrate pe toată raza municipiului Reșița.

Grație Fundației Comunitare Banatul Montan și ING România, cei care au oferit un grant în valoare de 5.000 de euro, campania umanitară #MâinileBucuriei va putea să continue și să se extindă de luni, 27 aprilie. Până în prezent, încă de la începutul decretării stării de urgență, Centrul de Tineret Moniom, cu ajutorul voluntarilor Asociației Tineretului Ortodox Român Banatul de Munte și cu ajutorul donațiilor de la persoanele fizice, au asigurat peste 700 de prânzuri calde pentru beneficiarii campaniei, precum și pachete cu alimente de bază, în valoare de peste 10.000 de lei. Acțiunea s-a derulat în municipiul Reșița și a vizat ajutorarea vârstnicilor care se încadrează în categoriile de risc ridicat.

Preotul Mihai Ciucur, coordonatorul principal al acestui proiect, cel care s-a dedicat trup și suflet nu numai în această campanie, a vorbit despre importanța grantului și planurile de extindere ale acțiunii:

„Grantul este foarte important pentru că asigură siguranța continuității programului nostru pe care l-am demarat în 15 martie. În cele 6 săptămâni de proiect, prin forțe proprii și prin donații individuale, cele mai multe de la persoane fizice, am reușit să ducem campania în niște valori semnificative, asta înseamnă undeva la 700 de prânzuri calde oferite, valoarea depășind până în prezent suma de 10.000 de lei. Sigur că aici se adaugă și pachetele de alimente, plus cumpărăturile făcute, aproape 50 de intervenții sociale.

De luni vrem să extindem campania și mai exact vom crește numărul de beneficiari. Dacă până acum ofeream 30 de meniuri pe zi, de luni vom crește la 40 și dacă va fi nevoie, vom crește progresiv. Probabil că nevoile vor crește pentru că sunt tot mai mulți care apelează la noi, baza noastră de date cu beneficiari conține cel mai mult persoane vârstnice, singure, fără aparținători, bolnavi fără posibilități, dar din păcate apar și tot mai multe familii cu copii, ajunse în situații dificile din cauza crizei economice”.

Cei 5.000 de euro pot fi un impuls și o putere a exemplului

Voluntarii care s-au implicat până în prezent în această campanie sunt 25 din partea ATOR, 15 tineri activi zilnic de la Centrul de Tineret Moniom, voluntarii Guerrilla Motors, Liga Studenților și Casa de Cultură a Studenților. În total o rețea de peste 40 de tineri.

„Resursa cea mai importantă a campaniei nu sunt banii, ci oamenii, iar această campanie a fost votată tocmai pentru că avem o rețea de voluntari destul de mare și disponibilă să facă un efort zilnic. Granturile sunt între 1.000 și 5.000 de euro și noi am obținut maximul, pentru că eu cred că au contat recomandările bune ale celor de pe plan local. Nu înseamnă că nu mai avem nevoie de ajutor, ne propunem să ne ducem cu suma aceasta în cea mai mare parte către prânzuri calde, dar și să oferim pachete cu alimente de bază. Suntem extrem de recunoscători pentru această sumă, dar evident că nevoile vor fi și mult după 15 iunie și poate că sprijinul ar trebui să fie constant din partea tuturor”, a mai declarat, pentru Express de Banat, părintele Mihai Ciucur.