AJF Caraş-Severin a inventat fotbalul low cost!

Într-o perioadă în care despre fotbalul din Caraş-Severin se aud destule mizerii, conducerea forului judeţean se poate lăuda cu o serie lucruri bune realizate în doar şase luni de mandat.

Preşedintele Viorel Lolea, vicepreşedintele Adrian Baghiu, şeful Comisiei Judeţene de Arbitri, Dan Miholcea, secretarul general Daniel Surdu şi specialistul în relaţii internaţionale cu mass-media, Florin Ştiube, au prezentat bilanţul primei jumătăţi de an pe care au petrecut-o la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin. Actuala echipă care conduce fotbalul cărăşean a preluat o moştenire grea, fără discuţii, cum la fel de clar este că nu va avea deloc o misiune uşoară pentru a relansa acest fenomen în judeţ. „Începe să se vadă o schimbare la faţă, în bine spun eu, a fotbalului cărăşean. Ne-am mutat într-o locaţie nouă, în zona centrală. S-a dat un examen transparent la corpul de observatori, s-a eliminat observatorul de joc pentru a scădea din cheltuieli la Liga a IV-a. Am reuşit în acest an competiţional să înjumătăţim baremul de arbitraj la Liga a IV-a. Acest fapt a dus la înscrierea în campionat a unui număr de 17 echipe. Pentru prima dată în ultimii ani s-au înscris ambele campioane din Liga a V-a!”, a enumerat câteva din aspectele pozitive preşedintele Lolea.

Într-o perioadă în care ruinarea economiei cărăşene a condus şi la prăbuşirea fotbalului, şi a sportului în general, AJF Caraş-Severin a încercat să limiteze cât mai mult cheltuielile unei echipe pentru a putea participa în Liga a IV-a sau Liga a V-a.  În acest sens, s-a renunţat la observatori şi s-au redus pe cât posibil baremurile şi taxele percepute echipelor. Lucruri pozitive au fost prezentate şi la sectorul juvenil. „La copii şi juniori ne-am propus crearea cât mai multor competiţii. Am adunat 15 echipe la juniori C, 15 la juniori D şi 14 la juniori E. Suntem bucuroşi că, la finele acestui sezon, vom putea trimite două reprezentante la etapele de zonă. Ocupăm un onorant loc trei ca număr de echipe de juniori, după AJF Cluj şi Timiş. Pentru prima dată am înfiinţat juniorii F, deoarece noi considerăm că fotbalul încă începe destul de târziu la noi. Suntem foarte bucuroşi că am reuşit să dăm din nou drumul fotbalului juvenil pe Clisura Dunării, de unde au plecat foarte mulţi jucători care fac cinste judeţului nostru”, a mai spus Lolea.

Pentru echipele de Liga a V-a, unde banii sunt mult mai puţini, AJF încearcă să ajute echipele cu echipament sportiv. Nu mai puţin de 155 de perechi de ghete sunt pregătite pentru fotbaliştii celor 21 de participante. Un alt motiv de satisfacţie pentru oficialii AJF este înfiinţarea campionatului judeţean de futsal, în care s-au înscris destul de multe echipe. „Vreau să remarc competiţia de futsal unde anul trecut am avut 41 de echipe înscrise. Câştigătoarea Cupei, Muncitorul Reşiţa, a obţinut un loc în Liga I de futsal. Suntem primul AJF din ţară care a dat drumul acestui campionat de futsal, motiv pentru care am şi fost lăudaţi de preşedintele Burleanu”, a adăugat Lolea.

Arbitri cruzi

Situaţia e ceva mai dificilă atunci când vine vorba despre oamenii în negru. „Din păcate, avem un număr foarte restrâns de arbitri. Chiar dacă numeric avem undeva în jur de 80, 28 dintre ei sunt stagiari, 20 din stagiari sunt absolvenţi ai cursului de arbitri pe care noi l-am început din mai şi până în iulie, arbitri care abia de săptămâna trecută au început să arbitreze în campionatele de juniori. Sunt foarte multe jocuri, avem nevoie de arbitri, din păcate o parte din ei s-au transferat în alte judeţe, alţii au renunţat în vară. Avem doar 12 arbitri peste 30 de ani, sunt foarte tineri şi mai avem mult de lucrat la mentalitatea lor. Încercăm să-i formăm, să le dăm încredere. Un arbitru stagiar se formează destul de greu, într-un an și jumătate, chiar doi”, a declarat Dan Miholcea.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/