Aihan Omer: „Eu nu am fost niciodată în situaţia asta!”

HC Caraş-Severin a pierdut pe teren propriu, 24-26 (11-12), cu Bucovina Suceava, echipă care nu acumulase niciun punct până la meciul de la Reşiţa.

 

Echipa pregătită de Aihan Omer a ajuns la a treia înfrângere în cinci etape şi perspectivele nu sunt deloc roz. Fără Rohozneanu, Petrea, Cuciula şi Pârvan, cu toţii accidentaţi, şi cu juniorii aflaţi la turneu cu echipa Liceului Traian Vuia, HC Caraş-Severin s-a prezentat la meciul cu moldovenii cu doar doi jucători de câmp de bancă, iar asta s-a văzut la finele partidei pe tabela de marcaj. Problema este că dintre accidentaţi doar Cuciula şi Rohozneanu pot reveni ceva mai repede pe teren, şi tehnicianul care a scris istorie pentru Reşiţa cere întăriri pentru a evita vreo ruşine la final de campionat. „O înfrângere acasă, indiferent de adversar, bineînţeles că nu e binevenită deloc. Din păcate, echipa noastră a suferit încă o dată şi se pare că, de la meci la meci, cei opt jucători pe care îi avem sunt tot mai obosiţi şi nu fac faţă ritmului din Liga Naţională. Ei, cei care joacă acum 60 de minute, evoluau în campionatul trecut câteva minute, maximum un sfert de oră. E prea mult pentru ei patru meciuri în două săptămâni. În condiţiile în care un jucător ca Vaidasigan, Starikov sau Turcu prinde o zi mai proastă, nu avem cu cine schimba. Încercăm să reglăm din mers, dar nu întâmplător federaţia europeană şi cea română permit un număr de 16 jucători în lot. Dinamica jocului de handbal este foarte mare şi nu permite unui jucător să stea 60 de minute în teren. Dacă joacă tot meciul, el nu dă randament maxim”, a declarat Aihan Omer.

Antrenorul Reşiţei e supărat şi pe arbitrajul meciului de astăzi, dar a recunoscut că principala problemă este la echipa pe care o pregăteşte. „Sunt încrezător în continuare că accidentaţii vor reveni, campionatul e lung, avem un obiectiv care trebuie îndeplinit şi sper ca până la finalul anului să reglăm aceste lucruri. Pe lângă jocul nostru nu pot să trec cu vederea un arbitraj care ne-a dezavantajat, ne-a enervat şi bulversat şi nu ne-am mai concentrat la joc aşa cum ar trebui. Aşa cum victoriile aduc satisfacţii materiale şi financiare, înfrângerile vor aduce răutate şi perseverenţă pentru jocurile viitoare”, a mai spus Omer.

Înfrângerea de astăzi ar putea reprezenta un semnal de alarmă pentru conducerea clubului, care până acum nu s-a arătat deloc îngrijorată de subţirimea lotului. Aihan Omer recunoaşte că are nevoie urgentă de întăriri, nu neapărat de mare valoare, ci de jucători cu care să dubleze fiecare post. „Eu încerc să vorbesc de mai multă vreme cu conducerea, dar nu am reuşit, pentru a încerca să suplinim, să luăm cu împrumut, să completăm lotul, pentru că aceste puncte pot fi decisive la un moment dat. Probabil că şi ei sunt ocupaţi cu alte treburi, dar poate acum încercăm să găsim nişte soluţii pentru a completa lotul. Poate fi situaţia penibilă în care un jucător să ia eliminare cu un cartonaş roşu şi nu vom avea şapte jucători să trimitem în teren. Eu nu am fost niciodată în situaţia asta”, a mai declarat Aihan Omer.

Comments

  1. LuxPhotoFuchs says:

    Handbalul a adus cele mai mari satisfactii a unei echipe din intreaga istorie a sportului din Banatul Montan. Neglijarea handbalului resitean in detrimentul fotbalului din import Oltenia va distruge unica satisfactie a sfarsitului de saptamana pentru oamenii si asa suparati din Resita. Se vrea cu tot dinadinsul sa se decerneze titlul de cetatean de onoare lui Rufa sau Pana?