Ai carte, ai parte… de carne! Biblioteca de Afumături te așteaptă în Piața Reșița Sud

Un titlu interesant, nu? Veganii sigur vor judeca, cei care caută un stil de viață sănătos sunt destul de optimiști vizavi de produsele tradiționale, iar cei pasionați de preparatele din carne cu siguranță vor lăuda ideea, o idee ce iese din tipare și care atrage atât prin calitate, cât și prin însuși titlul: „Ai carte, ai parte… de carne!”

Pentru cei care încă nu știu despre ce este vorba, Biblioteca de Afumături este un concept mai vechi, rebranduit pentru a confirma calitatea și imaginea câștigate în timp. Relansat recent în Piața Reșița Sud, magazinul oferă produse tradiționale românești din carne, pregătite cu atenție, fără aditivi alimentari și după vechile rețete lăsate moștenire de pricepuții măcelari. Elementul surpriză al acestui magazin sunt cărțile, pe care le pot primi în aceste zile oricare dintre clienții care vor cumpăra câte un cotlet afumat.

În Biblioteca de Afumături sunt expuse la vânzare preparate ce satisfac toate gusturile: de la ceafă de porc, jambon, mușchi afumat, lebăr sau tobă, până la clasicii cârnați afumați doar cu lemn de esență tare care dă cărnii o aromă specifică, proprie.

Claudiu Uzoni, administratorul acestei măcelării, ne-a declarat că pregătirea cărnurilor pentru afumare se face din timp, bucățile fiind tăiate și tăvălite prin sare, după care sunt lăsate la odihnă 4-6 săptămâni în camera frig pentru maturare. Sarea ajută la conservarea cărnii, menținându-i gustul și calitățile, înlăturând și riscul dezvoltării unor bacterii. Tocmai de aceea oamenii nu trebuie să se îndoiască de calitatea alimentelor din măcelărie.

Toți cei care vor vizita în aceste zile Centrul Civic al Reșiței pot regăsi produsele celor de la Uzoni și la standul acestora, amplasat cu ocazia Târgului de Primăvară, deschis până sâmbătă, 7 aprilie. Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Reşiţa cu sprijinul Direcției pentru Agricultură a Județului Caraș-Severin, cuprinde programe de dans, muzică, dar și expoziții florale care cu siguranță vor stârni curiozitatea trecătorilor și care au adus plusul de culoare oferit de producătorii și comercianții prezenți.

De asemenea, vizitatorii se pot bucura de produsele de artizanat ale meșteșugarilor populari din țară care, pe lângă comercializarea produselor (sculpturi în lemn, ceramică, dogărit, ouă încondeiate, icoane pe lemn, costume populare) au organizat și ateliere de creație pentru cei care doresc să învețe arta manufacturării. Atelierele menționate sunt organizate și cu sprijinul Centrului de Voluntariat Reșița, al Direcției Județeană pentru Tineret și Sport, Școlii Populare de Arte și Meserii „Ion Românu”, Centrului Judeţean de Cultură și Muzeului Banatului Montan.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/