Agenţia Smith&Smith, în locul Raiffeisen Bank, la Moldova Nouă

După ce vara aceasta două bănci importante: BCR și Raiffeisen Bank și-au închis porțile în orașul de la malul Dunării, datorită „taxei lăcomiei” a celebrei OUG 114, locul celor de la Raiffeisen Bank a fost ocupat recent de firma Smith&Smith, prima companie de transfer de bani care a activat în România, înființată în 1999.

Prin deschiderea agenției Smith&Smith în Moldova Nouă, investitorii își propun să ofere clienților, în afară de servicii de schimb valutar pe cont și transferurile rapide de bani, următoarele:

 achitarea ratelor la alte bănci care nu au agenții în oraș (cunoaștere titular, nr. contract, contul bancar format din 23 de caractere), cu un comision între 5 și 7 lei;

 achitarea facturilor prin prezentarea facturii la ghișeu (orange, vodafone, energie electrică, gaz, apă etc.), cu un comision între 5 și 7 lei;

 achitarea amenzilor primite în străinătate, cu un comision de 10 euro/operațiune;

 plăți în conturi din străinătate pentru achitare rezervări, cu un comision de 10 euro/operațiune;

depunere numerar în lei pentru alimentarea conturilor curente deschise la oricare dintre băncile aflate pe teritoriul României (titular, cont curent în format IBAN  din 23 caractere), cu un comision între 5 și 7 lei .

Un alt lucru îmbucurător pentru cei interesați să apeleze la serviciile agenției se referă la programul de lucru. Astfel, de luni până vineri, orice operațiune poate fi efectuată în intervalul orar 08.00-18.00, în timp ce sâmbătă și duminică aceleași operațiuni se pot efectua în intervalul orar 08.00-13.00.