”Încercăm să dăm înapoi tot ceea ce România ne-a dat”. Oamenii de afaceri italieni organizează un eveniment caritabil de excepție

explo 1000x200

România, dar mai ales Banatul, au fost mereu o a doua casă pentru oamenii de afaceri din Italia. Comunitatea celor din Peninsulă este foarte numeroasă în Timișoara, iar anul acesta, Capitala Banatului va găzdui a treia ediție a Galei de Binefacere a Antreprenorilor Italieni, un eveniment care va sprijini și trei ONG-uri din Banat cu sume deloc de neglijat.

Pentru ediția din acest an, din data de 21 noiembrie, un bilet costă 350 de lei. Deja s-au adunat 22 de mii de euro, iar 350 de oameni de afaceri au confirmat deja prezența lor la gală. Banii vor veni și din tombola organizată la eveniment, unde marele premiu va fi o bijuterie, despre care organizatorii spun deocamdată că este o surpriză. ”Prima ediție s-a născut din dorința de a premia firmele italiene care au excelat în domeniul lor. De doi ani, ne-am reprofilat. Încercăm să dăm înapoi ceea ce ne-a dat România. Oamenii de afaceri se strâng sub umbrela Camerei Italiene pentru a ajuta”, a precizat Vincenzo Moderno, reprezentant al Camerei de Comerț Italiene din România. Invitatul special al galei, care va cânta pentru cei prezenți, este cunoscutul tenor Costel Busuioc.

Seara nu va fi doar o ocazie de a face un bine pentru cei cu care soarta nu a fost atât de generoasă, cu și un eveniment de excepție. La gală vor pregăti masa șapte bucătari veniți din Italia, care vor pregăti preparate alese din ingrediente aduse din Italia. Dintre bucătari, Luigi Pomata are și o stea Michelin, iar participanții la gală vor savura și vinurile marchigiane ale cramei Ciu’Ciu’. Din banii strânși va fi ajutată Fundația Parada, care ajută copiii și tinerii fără adăpost din București, dar și asociațiile Il Giocattolo, din Anina-Brădeț, care luptă pentru combaterea abandonului școlar, Curtea Culorilor, din Sârbova, care sprijină fetele din orfelinate să își găsească un rost în viață după majorat, dar Betty & Tessa, care se ocupă de animalele fără adăpost.

De asemenea, Spitalul Monza Metropolitan din București. , al cunoscutului grup italian, va asigura servicii medicale de 10.0000 pentru persoanele aflate în dificultate, fiind partener al evenimentului. Cei de la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș sunt și ei implicați. ”Suntem co-organizatori și nu pentru că venim să donăm, pentru că nu putem face acest lucru. Dar suntem alături de oamenii de afaceri, mediatizăm acest eveniment, pentru ca oamenii de afaceri să fie în postura de a sponsoriza sau de a fi alături de acei copii și acele fundații”, a precizat președintele executiv al CCIAT, Florica Chiriță.

1000x100 casa brutarului
tmc 640

Gala de binefacere a antreprenorilor italieni va avea loc la Venue.

 

banner maxagro