Agenți de la Serviciul Înmatriculări Timiș, ridicați de DGA pentru fapte de corupție

Un număr de 10 agenți de la Compartimentul de Evidență a Vehiculelor Rutiere din Timișoara au fost ridicați de polițiști anticorupție, luni dimineață, în vederea audierilor. Ei sunt suspectați de luare de mită. 

În urma cercetărilor, procurorii au constatat că pe parcursul a patru luni, între ianuarie și mai 2021, agenții au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani, între 20 și 100 de lei, totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită.

leader board 728 x 90 px

„La acest moment, cei 10 agenți de poliție sunt audiați de către procurorul de caz la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, urmând ca acesta să dispună în consecință cu privire la luarea unor măsuri preventive.”, se arată în comunicatul DGA.

La activitățile de procedură penală s-a beneficiat de sprijin din partea D.G.A. – Centrul Operațional 2 Timișoara și Serviciul Județean Anticorupție Arad.

UPDATE. Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș:  9 agenți, reținuți pentru 24 de ore

Agenții sunt cercetați pentru luare de mită în formă continuată. Potrivit procurilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, în perioada 23 ianuarie – 22 mai, agenții de poliție de la Compartimentul Înmatriculare şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere Timişoara au primit mită, în mod repetat, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv în scopul de a prelua şi elibera în mod preferenţial („peste rând”) documentele pentru înmatricularea de vehicule.

„Faţă de 9 dintre inculpaţi, procurorul a dispus în data de 14.06.2021 măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, iar în data de 15.06.2021 s-a formulat cu privire la acești inculpați propunere de arestare preventivă, ce a fost înaintată spre competentă soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş.”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Foto: Arhivă