Africanii au făcut spectacol în tur

Clubul Sportiv “Sabrina” din Reşiţa i-a luat pe iubitorii sportului rege din faţa micilor ecrane, acolo unde cu toţii sunt mari specialişti, şi i-a invitat să-şi măsoare talentul pe covorul sintetic din Parcul Siderurgistului, în cadrul Campionatului Judeţean de minifotbal pentru amatori, competiţie aflată la prima ediţie în judeţul nostru.

Timp de patru luni, la fiecare sfârşit de săptămână, 14 echipe, cu nume care mai de care mai exotice, şi-au disputat titlul de campioană de toamnă a judeţului la minifotbal. Locul întâi la finele campionatului aduce calificarea la turneul naţional organizat de Federaţia Română de Minifotbal, unde vor participa toate campioanele judeţene. Nici locul secund nu e de neglijat, deoarece acesta asigură prezenţa pe tabloul echipelor care îşi vor disputa Cupa României, trofeu pus în joc, de asemenea, de Federaţia Română de Minifotbal.

Turul competiţiei organizate de CS “Sabrina”, cu sprijinul Asociaţiei Judeţene de Fotbal, a fost câştigată de Nigeria, fără îndoială, cea mai bună dintre cele 14 echipe. “Nigerienii” au câştigat toate cele 13 meciuri şi au arătat o poftă fantasctică de gol, marcând de 95 de ori în poarta adversarilor. Pe locul secund iernează Somalia, echipă aflată la patru puncte de lider. Spectacol a făcut şi Dani Trans, formaţie care a marcat cele mai multe goluri, 104, şi a prins ultimul loc pe podium la finele turului. Radio Reşiţa, singura echipă care nu a câştigat niciun meci, s-a mulţumit anul acesta doar cu o remiză şi ultimul loc în clasament, dar băieţii s-au simţit bine în cele câteva ore în care au scăpat de milităria din studio.

“Am fost surpins în primul rând de numărul mare al participanţilor. Am avut 250 de sportivi legitimaţi pentru acest campionat judeţean, am făcut mişcare într-un cadru organizat în fiecare duminică, s-au legat prietenii şi pot spune că este un succes încă de la prima ediţie. Au fost meciuri la care a asistat şi un număr foarte mare de spectatori, ceea ce nu poate decât să ne bucure şi îi aşteptăm şi la jocurile din partea a doua a campionatului”, a declarat preşedintele CS “Sabrina”, omul care a făcut posibilă desfăşurarea acestui campionat, Dorin Voina.