Cine sunt candidații PSD la parlamentare

Partidul Social-Democrat a finalizat, în urmă cu doar câteva momente, listele cu candidații ce se vor înscrie în competiția pentru ocuparea unui post de deputat și senator. Persoanele au fost desemnate prin vot democratic. Listele însă, mai trebuie să fie validate și de colegii lor de la centru.

Social-democrații s-au reunit astăzi în ședință, ca să desemneze candidații care vor participa la alegerile parlamentare din data de 09 decembrie.

Pentru Colegiul Bocșa, în bătălie va intra președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

Colegiul 3, care cuprinde zona Băile Herculane-Valea Almăjului-Moldova Nouă, va fi reprezentat de președintele UNPR Caraș-Severin, Ion Tabugan. Asta, potrivit înțelegii semnate între cele două partide la nivel național.

Bătălie pentru Reșița
În urma întâlnirii de astăzi au fost desemnate și persoanele care vor reprezenta prin PSD, Uniunea Social-Liberală, pentru Colegiul Reșița. Potrivit votului social-democrat, Tudorița Nicula intră în competiția pentru ocuparea fotoliului de deputat pentru zona municipiului de pe Bârzava. Aceasta l-a învins pe contracandidatul său, Ioan Benga. Inspectorul școlar adjunct își dorea să ajungă să îi reprezinte pe reșițeni în Parlament, dar diferența de voturi se ridică la 9, astfel că, va rămâne în continuare la ISJ Caraș-Severin.

În ce privește desemnarea unui candidat la funcția de senator, medicul Aurel Duruț va reprezenta Colegiul Reșița. Acesta l-a învins pe Ioan Talpeș cu o diferență covârșitoare, reușind să obțină 109 voturi, pe când contracandidatul său a fost votat de numai 18 persoane.

Reacții la cald
Tudorița Nicula, care s-a remarcat în peisajul reșițean printr-o amplă activitate socială a declarat pentru „Express de Banat” că se simte onorată de votul colegilor săi. „Sunt bucuroasă că organizația a decis într-un mod democatic să fiu reprezentantul ei la alegeri. Sper să fac o figură frumoasă și chiar să le câștig. De asemenea, sper că munca pe care am depus-o în folosul comunității atâția ani, nu a trecut neobservată pe lângă reșițeni”, a declarat Tudorița Nicula, candidatul PSD la funcția de deputat pentru Colegiul Reșița.

Potrivit înțelegerii cu PNL, liberalii își vor desemna candidații pentru celelalte colegii din Caraș-Severin. Cele vizate sunt: Caransebeș și Oravița la deputați și Caransebeș-Moldova Nouă pentru Senatul României. Filiala județeană a PNL urmează să își desemneze candidații în perioada următoare.

Liderul social-democrat, Ion Mocioalcă, a declarat pentru “Express de Banat” că îi va susține pe candidații desemnați să participe la alegerile parlamentare. “Cred în înțelepciunea colegilor mei și în acest vehicul electoral, care este USL. Toți colegii mei sunt valoroși, iar mulți dintre cei care sunt valoroși au preferat să nu se înscrie în competiție, dar este numai problema lor. Până una alta, așteptăm decizia Consiliului Național, care, potrivit statutului, va decide candidații. După validarea lor, începe campania electorală. Oricum, trebuie să menționez că oricare dintre variante ar fi ieșit, ar fi avut asprijinul meu, pentru că toți sunt valoroși”, a declarat președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

 

Comments

  1. Ale says:

    O mica rectificare..alegerile parlamentare sunt pe 9 decembrie 🙂

  2. mariana brujan says:

    Mult succes la alegerile parlamentare şi felicitări.