Deslușirea tainelor antreprenoriatul de la vârste fragede poate reprezenta calea spre afaceri de succes. Tocmai pentru a deschide drumul spre o astfel de realizare, Tabăra Marabu din satul Milcoveni, comuna Berliște, a găzduit recent câteva zeci de tineri în cadrul unui proiect care să poată da naștere unor idei mărețe.
Timp de 8 zile, în perioada 8 – 15 septembrie, Filiala Caraș-Severin a Asociației Generale a Economiștilor din România a implementat proiectul BEST care a presupus un schimb de tineri, în Tabăra Marabu din satul Milcoveni, comuna Berliște. Au participat 36 de tineri și 6 lideri de grup din România, Lituania, Polonia, Spania, Bulgaria și Grecia, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani.
Pe parcursul celor 8 zile, au fost organizate activități bazate pe educația non-formală, constând în sesiuni interactive, jocuri de simulare, discuții cu experți, metoda fair-trade, workshopuri tematice, comunicare inter și intra-generațională, activități de team building și dezvoltare a stimei de sine. Activitățile au fost pregătite de echipele din fiecare țară. Scopul proiectului a fost acela de a dezvolta spiritul antreprenorial în rândul tinerilor din mediul rural pentru a oferi cunoștințe care să le dezvolte abilitățile pentru demararea și gestionarea unei afaceri.
Obiectivele specifice ale proiectului au fost:
– să genereze o schimbare de mentalitate și o orientare spre antreprenoriat a 36 de tineri din cele 6 țări participante pe durata proiectului;
– să mărească cunoștințele care să le permită celor 36 tineri să dezvolte idei de mici faceri în mediul rural pe durata proiectului;
– să dezvolte aptitudinile de inițiere a unei afaceri în mediul rural pentru 36 de tineri din cele 6 țări partenere pe durata proiectului;
– să mărească cunoștințele celor 36 de tineri în gestionarea unei afaceri în mediul rural pe durata proiectului;
– să dezvolte creativitate în rândul a 36 de tineri pentru identificarea oportunităților pieței în mediul rural, prin activități de simulare, faire trade și workshop-uri cu experți pe durata proiectului.
„În urma acestui proiect, au crescut competențele antreprenoriale ale tinerilor din cele 6 țări partenere și a fost realizată o broșură cu bune practici în domeniul antreprenoriatului rural”, transmite Mirela Minică, manager de proiect și președinte al Asociației Generale a Economiștilor din România, Filiala Caraș-Severin.
Un incendiu puternic a cuprins o locuință din Lugoj. Pompierii au limitat extinderea focului și au scos din casă o femeie. Din păcate, medicii au declarant decesul ei. Pompierii...
Popa ia măsuri suplimentare pentru a reduce riscul accidentelor la Reșița
Scrisoarea Elenei Lasconi, ca și cum Felix Borcean i-ar scrie lui Donald Trump!
Cuplurile de aur din comuna Zăvoi, sărbătorite de autorități
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281