Afaceri înfloritoare cu droguri sub nasul generalului Grindeanu! DIICOT-ul îl obligă să caște ochii!

Mai mult de 100 de tineri din Reșița au ajuns în ultimii ani în spatele gratiilor, fiind condamnați pentru trafic de droguri de mare risc și etnobotanice. Doi consumatori au ajuns în pământ, iar alții au fost salvați în ultimul moment. Cei mai mulți dintre clienții rețelelor de trafic de droguri sunt elevi de liceu și chiar de școală generală, dar inspectorul școlar general habar nu are!

La Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin lucrurile au scăpat de tot de sub control. După ce am aflat de la consilierul juridic al instituției că inspectorului general, Nicolae Grindeanu, puțin îi pasă de calitatea actului educațional, șeful învățământului din județ demonstrează că nici consumul de droguri din școli nu-l preocupă prea tare. Cel puțin așa a reieșit din discuțiile purtate la prima ședință a Consiliului Județean de anul acesta.

Prezent la şedinţa respectivă, colegul său din PSD, deputatul Ioan Benga, a amintit de un studiu ce relevă o cifră îngrijorătoare legată de consumul de droguri în rândul tinerilor din județ, în special din Reșița. Benga a pus în discuție studiul realizat de Centrul pentru analiză şi cercetare socială din Islanda, care a cuprins toate liceele din Reşiţa. Concluziile sunt îngrijorătoare! Tinerii reşiţeni cu vârste de 15-16 ani consumă substanțe ilegale într-o veselie. Parlamentarul a dorit să știe dacă acel studiu s-a făcut cu acceptul conducerii Inspectoratului Școlar, dar mai ales dacă acele cifre îngrijorătoare reflectă realitatea. Grindeanu a explicat că instituția pe care o conduce nu a avizat efectuarea vreunui astfel de studiu în școlile din Reșița sau din județ. Mai mult decât atât, a concluzionat, pe baza informațiilor pe care pretinde că le-a primit de la autorităţile cu competenţe în lupta antidrog, că „în Caraş-Severin consumul de droguri nu este un fenomen“.

E foarte posibil ca la Inspectoratul Județean să nu fi ajuns tocmai datele care confirmă consumul crescut de droguri, însă dacă ar fi cu adevărat preocupat de acest aspect și-ar pune întrebări și ar căuta explicații pentru frecvența cu care DIICOT destructurează rețele de traficanți. Cel mai recent exemplu, rețeaua coordonată de bodyguardul Mircea Răduleț. „Începând cu luna iulie a anului 2015, piața drogurilor din municipiul Reșița a cunoscut o creștere acută a cererii, odată cu anihilarea de către autorități a grupării infracționale conduse de Romeo Covaci, grupare care asigura, așa cum s-a dovedit în cauză, mare parte a pieței prin oferirea la scară largă de produse susceptibile a avea efect psihoactiv. Având în vedere rentabilitatea afacerii ca urmare a cererii mari de pe piață, la inițiativa lui Răduleț s-a constituit grupul infracțional organizat din care făceau parte inițial Petru Sabin Nițoiu, Alin Cordoș și Ionuț Samfira”, au arătat procurorii DIICOT. Ulterior, în grupare au fost cooptați, cu diverse sarcini, alți cinci membri, printre care și două fete. Această grupare acționa în special în zona Centrului Civic și pe Calea Caransebeșului din Reșița.

Concluzia ar fi că nu există un fenomen al consumului de droguri, dacă ar fi să ne luăm după ce spune Grindeanu, dar că piața drogurilor este în continuă expansiune, iar consumatorii sunt tot mai mulți de la o zi la alta, după cum certifică DIICOT!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/