Marius Cocioran se pregătește în Portugalia pentru a da lovitura la Jocurile Olimpice!

Cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin în anul 2015, atletul Marius Cocioran, a început stagiul de pregătire din stațiunea portugheză Monte Gordo. În localitatea situată la malul Oceanului Atlantic, reșițeanul se va pregăti două luni. Obiectivul major al anului 2016 îl constituie Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Însoțit de antrenorul Octavian Măzăran, singurul cărășean calificat la marea competiție din vara acestui an se pregătește asiduu pentru o reprezentare cât mai bună la Rio. Marius Cocioran se antrenează în stațiunea în care s-au pregătit mari sportivi ai planetei, cum sunt britanicul de origine somaleză Mohamed Muktar Jama „Mo” Farah, campion olimpic la Londra, în probele de 5.000 și 10.000 de metri, sau francezul Christophe Lemaître, multiplu medaliat la Europene și Mondiale în probele de 100 și 200 metri, și cu ștafeta de 4×100 m.

„Este un stagiu de pregătire de două luni. Voi sta aici până pe 16 martie, după care mă voi întoarce în țară pentru a participa la Campionatul Național de marș, care va avea loc pe 20 martie, la Reșița. Pentru mine, acel concurs va fi doar unul de verificare, de antrenament, pentru că eu voi pregăti în continuare proba de 50 km, obiectivul meu fiind să ajung în formă maximă la Jocurile Olimpice de la Rio. Concursul de la Reșița este de 20 km marș“, ne-a spus Marius Cocioran.

Cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin vizează obținerea unui nou record național, ceea ce înseamnă doborârea propriului record, de trei ore, 55 de minute și 59 de secunde, stabilit anul trecut, la Cupa Europei de la Murcia (Spania). Cu acel rezultat, Marius Cocioran a obținut biletele pentru Rio, în proba de 50 km marș. „La timpul pe care doresc să-l obțin anul acesta, automat va trebui să-mi spulber propriul record. Mi-aș dori să cobor cu cel puțin cinci minute sub vechiul record național. Îmi doresc să cobor sub trei ore și 50 de minute, dacă se poate. În cazul în care voi reuși să scot acest timp, aș putea ajunge în primii 15-20 la Jocurile Olimpice, ținând cont și de condițiile atmosferice de la Rio“, ne-a mai spus Marius Cocioran, aflat în pregătire la Monte Gordo, în Portugalia.