Afaceri din bani publici, pe mâna oamenilor președintelui Dunca! Așa se dezvoltă Caraș-Severinul!

dunca munte

Marea afacere „Muntele Mic” aduce încasări fabuloase familiei Dunca, dar șeful județului pregătește, de data asta din fonduri publice, un nou proiect montan, pe care i-l încredințează partenerului său de business!

Toate afacerile lui Romeo Dunca de pe Muntele Mic, indiferent că a avut ca partener Primăria Zăvoi, Primăria Turnu Ruieni sau Consiliul Județean Caraș-Severin, au dat naștere la o mulțime de scandaluri și litigii în instanță. În paralel, au stârnit însă o adevărată avalanșă de bani în conturile firmelor acestuia, în timp ce autoritățile publice nu s-au ales decât cu mărunțiș. De când e președinte al administrației județene, Romeo Dunca are o mulțime de îngrădiri și restricții în afaceri, dar la slalom printre legi și interese nu-l bate nimeni. De data asta e vorba despre „Nedeia”, proiectul pe care cu încăpățânare vrea să-l vadă realizat și legat de „Vâlsanu”, de „Nordica” și de Muntele Mic, în general. Proiect care a primit deja avize negative de pe la toate instituțiile abilitate în domeniu pe la care a ajuns. Cum acest lucru s-a întâmplat în perioada în care Romeo Dunca era doar om de afaceri, nu și politician sau șef de consiliu județean, acum se încearcă o altă variantă. Una care, potrivit expunerii președintelui CJ, ar trebui să îmbogățească județul, nu familia sa. Atât de generos este Romeo Dunca încât cedează ideea sa genială transpusă în proiectul pentru care a cheltuit o mulțime de bani județului Caraș-Severin, pe care în iubește sincer, așa cum a mărturisit de atâtea ori. Îl dă, mai exact, unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Banatul Alpin Nedeia”, în care sunt trei membri fondatori: Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Zăvoi și Primăria Obreja. Să-l implementeze și să aducă bunăstare în Banatul Montan!

Planurile lui Romeo Dunca sunt privite însă cu rezervă de multă lume, de instituții ale statului, care au dat până acum avize negative, dar și de consilierii județeni ai opoziției, care s-au săturat să vadă cum mai totul se învârte în Consiliul Județean în jurul muntelui. „Am invitat toate localitățile de la poalele acestor munți să intre în această asociere. Obreja și Zăvoi au terenuri în zona care urmează să fie dezvoltată. CJ este locomotivă în acest ADI, cele două UAT-uri sunt membri fondatori. Sunt interesate să intre în această asociere alte două județe și două orașe, interesate să vină cu banii necesarii construirii acestor obiective. E vorba de Consiliul Județean Timiș, Consiliul Județean Arad, Primăria Arad și orașul Timișoara, care vor fi beneficiarii reali ai acestei dezvoltări deoarece numărul masiv de turiști vine din Caraș-Severin, Timiș și Arad.”, a dezvăluit parte din intențiile sale Romeo Dunca. La votul din plenul CJ pentru aprobarea cotizației către ADI Nedeia președintele n-a participat. Nici măcar nu a prezentat proiectul de hotărâre, deși e evident că el este inițiatorul real. Și-a justificat absența prin faptul că vrea să preîntâmpine un posibil conflict de interese și orice discuții cu privire la eventuale interese personale ce s-ar ascunde în spate. „Nu există niciun avantaj privat al meu, pentru că tot ce edificăm acolo în folosul județului va aduce avantaje județului! Proiectul Nedeia e acum la dispoziția ADI. Nu l-am donat, o să facem o factură comercială pentru că e mai simplu, numai să aibă director, că acum nu are cine să semneze preluarea documentelor.”, a dat asigurări Romeo Dunca.

Nu-l are oficial. Neoficial el există deja, planurile sunt făcute. A recunoscut-o, pentru Express de Banat, chiar Romeo Dunca: „Avem o persoană pricepută, avem în vedere pe cineva. Jurist ne-am înțeles cu domnul Imbrescu, fostul secretar al județului. Director îl punem, așa s-a votat, așa au dorit toți asociații, inclusiv eu, pe domnul Ciprian Halip. E o persoană foarte pricepută la a construi, cu experiență, este cel care a făcut Hotelul Montis, pe Muntele Mic, și care a montat instalația de schi la Muntele Mic. Trebuie să lucrăm cu oameni care știu. Vom face acest proiect!”

Ciprian Halip, partener de afaceri cu Romeo Dunca pe Muntele Mic, după cum chiar acesta s-a lăudat. I-a montat Telescaunul Vâlsanu și i-a pus la dispoziție președintelui un apartament în hotelul său de lux de pe munte. Același Ciprian Halip acuzat că l-a lovit cu sticla în cap, unde altundeva decât pe Muntele Mic, pe fostul viceprimar din Corbeanca, într-o încăierare de o violență extremă. Dare cine vede în acestea interese personale sau de grup e doar rău intenționat și cârcotaș. „Cum poți să afirmi că am un interes ascuns legat de afacerea de pe Muntele Mic al familiei mele și de asta insist cu Nedeia?! Orice om normal la cap și cu puține cunoștințe elementare despre economie sesizează imediat ca o concurență reală a zonei schiabile de pe Muntele Mic făcută de un nou proiect e dăunătoare exact afacerii existente. (…) Să auzim de bine și să mergem înainte!”, i-a liniștit Romeo Dunca pe toți cei care nu au altceva mai bun de făcut decât să-i monitorizeze afacerile.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/