Administratorul judiciar al companiei reșițene a fost prezent astăzi la Reșița, unde a susținut o conferință de presă. Acesta i-a adus la sediul UCMR și pe factorii de decizie din Caraș-Severin, ceea ce este o premieră pentru uzina reșițeană, cel puțin, din 2011, de la momentul intrării în insolvență.
Remus Borza, care reprezintă firma Euroinsol, societate care a fost numită administrator judiciar al UCMR, prin decizia instanței, s-a prezentat astăzi la Reșița, ca să dea cărțile pe față. După ce timp de aproape o oră a prezentat indicatorii economici ai uzinei, care ar fi pe plus, acesta a trecut la subiect. ANAF urmează să schimbe administratorul judiciar, în ciuda eforturilor pe care le-a depus actualul responsabil de salvarea UCMR. „Potrivit unui articol din lege, creditorul poată să își impună administrator judiciar. Cum ANAF este cel mai important creditor, noua conducere, care este PNL, a cerut schimbarea administratorului și înlocuirea lui cu cabinetele individuale Mincu și Iliescu din Pitești”, a declarat astăzi, la Reșița, Remus Borza. Acesta a adăugat că în ciuda experienției asimilate de firma Euroinsol, care gestionează active de peste 6 miliarde de euro, ANAF preferă două cabinete individuale, constituite de abia în urmă cu două luni.
„La Tribunalul București s-au înregistrat deja 30 de contestații, din partea celorlalți creditori, dar va dura câteva luni până când instanța se pronunță. E nedrept, imoral, ceea ce se întâmplă!”, a adăugat avocatul prezent astăzi în orașul de pe Bârzava. Cuvintele acestuia au fost și mai dure, în urma intervenției pe care a avut-o vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni, care a cerut în detaliu lămuriri pe această temă.
„Adică, rezultatele pozitive determină șacalii să facă schimbări, astfel încât lucrurile să meargă din rău în mai rău până când uzina se vinde la fier vechi”, a subliniat reprezentantul administratorului judiciar.
Reacții de la oficiali
Atât prefectul de Caraș-Severin, cât și primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, au reacționat la declarațiile pe care le-a făcut reprezentantul Euroinsol. În plus, aceeași reacție au avut-o vicepreședintele forului județean, dar și senatorul Iosif Secășan, care au luat parte la întâlnire.
„Desigur, vom analiza în detaliu ceea ce ne-ați prezentat. Aveam informații că se intenționează această schimbare. Personal, am avut intervenții la prim-ministrul Victor Ponta și voi mai avea, dacă mi se cere acest lucru. Trebuie doar să ni se solicite acest sprijin și să ne asigurăm că în spatele intervențiilor noastre nu se ascund alte interese decât cele de salvare a UCMR”, a declarat edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu.
În ce îl privește pe reprezentantul Guvernului în teritoriu, acesta a promis o întâlnire a sindicatelor chiar cu oficialii de la minister, cărora să le explice cât de vitală este funcționarea uzinei reșițene.
Reprezentantul de la finanțe, pus la zid
Acuzele care au fost aduse de actuala conducere a UCMR și de către administratorul judiciar celor care conduc ANAF, l-au pus pe jar pe directorul Direcției Finanțelor Publice. „Sunt sigur că lucrurile nu stau chiar așa. Etichetele pe care le-ați pus ANAF nu sunt în regulă. Nu știu motivele pentru care se dorește schimbarea, dar mă gândesc că poate aveți sarcini prea multe în prezent”, a spus Ioan Dragomir, directorul DGFP Caraș-Severin.
Rezultatele pozitive determină șacalii să facă schimbări, astfel încât lucrurile să meargă din rău în mai rău până când uzina se vinde la fier vechi”, Remus Borza, administrator judiciar
Si ce a mai zis Borza cand se da afara ca asta se urmareste anul viitor 800 celalat restul si peste 3 ani ucmr va fi o amintire
Ar fi interesant de aflat ce stie ANAF-ul si noi nu stim atunci cand cere schimbarea lui Borza ! Nu prea inteleg ce ar castiga PNL -ul prin distrugerea UCMR cum acuza Borza .
Simplu. ANAF-ul stie ca este conflict de interese, Borza administreaza doua firme care lucreaza impreuna. De la UCMR nu ia 1500 lei, dar ia de la Hidroelectrica 50000euro si ce face, scoate UCMR pe profit in 2012 pentru ca deblocheaza unle sume de bani si uite cum da singur contracte la UCMR. Apare aceiasi situatie ca si in raportul facut de ei cand spuneau ca este un director a semnat pe doua contracte diferite si el va semna o data pentru Hidroelectrica si a doua oara la UCMR. Adica el vinde si tot el cumpara. Intrebarea este cand va stabili pretul corect din care sa castige UCMR.