Lucrările la ZOO, din bugetul propriu

Reșițenii așteaptă cu nerăbdare și curiozitate finalizarea lucrărilor de modernizare a Grădinii Zoologice din oraș, dar mai ales noii chiriași ai acesteia. Se pare însă că noul parc Zoo nu va fi inaugurat anul acesta din cauza lipsei de fonduri.

Proiectul de modernizare a Grădinii Zoologice din cartierul Muncitoresc ar fi trebuit finalizat în vara acestui an. Din cauza condițiilor meteo, constructorii au solicitat o amânare de două luni a termenului de predare. Chiar dacă termenul a fost depășit acum, lucrările nu sunt încă gata. Primăria Municipiului Reșița a anunțat în această dimineață că se află în situația de a prelungi termenul de finalizare a proiectului. Asta pentru că Ministerul Mediului şi Pădurilor a transmis o adresă din care reiese că sumele aferente anului 2012 pentru acest proiect au fost diminuate.

”Ministerul informează că, deşi iniţial suma alocată era de 2.448.808 lei, valoarea pusă la dispoziţie în acest an este de 1.512.253 lei pentru lucrările executate până în luna iunie 2012”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița, Ildiko Szendrei.

Ministerul a sistat finanțarea proiectului de la Zoo în momentul în care acesta era finalizat în proporție de 75%. Pentru a nu sista lucrările aflate în derulare, Primăria Municipiului Reşiţa a decis să suporte din bugetul local, până la sfârşitul anului, contravaloarea acestora. Suma se ridică la aproximativ 600.000 de lei, conform bugetului.

”Nu știm încă data la care proiectul de modernizare de la Grădina Zoologică va fi finalizat. Sperăm ca în cel mai scurt timp, cel mai probabil în primele luni ale anului viitor, să primim diferența de bani necesari pentru lucrări, dar și banii pe care i-am alocat din bugetul local”, a mai adăugat pentru ”Express de Banat” Ildoko Szendrei.

banner 1000 x 100 hd

Comments

  1. manciu cristina ramona says:

    Ufff, e un dezastru, iti vine sa plangi cand vezi in ce hal stau bietele animale. Pana si fiul meu de 3 ani le plangea de mila cand le-a vazut. Animalesunt rupte de foame, de cand nu au mai primit mancare, drag ingrijitori? Caii mancau pamant … ursii trageau cu disperare de custi, ratele se luptau, la propriu, intre ele, pentru un pufulete …crunt .. deprimant … pacat …