Afacere de peste un miliard de dolari și mii de locuri de muncă în Valea Bistrei

Investitorii belgieni sunt cei care aruncă un colac de salvare pentru locuitorii din Valea Bistrei și nu numai, prin implementarea unui proiect fără precedent care va revoluționa Uniunea Europeană și chiar și planeta.

Revenirea delegației oamenilor de afaceri belgieni, cei care au fost prezenți în județul Caraș-Severin și în luna februarie a acestui an, a fost primită cu „aplauze” atât de Luca Mălăiescu, edilul orașului Oțelu Roșu, cât și de întreaga comunitate care a privit această vizită ca pe o gură de oxigen pentru întreaga zonă.

Gândită și proiectată ca cea mai mare investiție privată din județ, din ultimii 30 de ani, cu ramificații puternice atât în Valea Bistrei, cât și în Moldova Nouă, intenția oamenilor de afaceri belgieni este de a construi o uzină de reciclare și prelucrare a maselor plastice provenite din deșeuri, dar și dezvoltarea unei alte investiții ce vizează domeniul energetic, mai exact producerea energiei electrice din deșeuri.

„Este o zi foarte importantă pentru orașul nostru și spun asta datorită faptului că dacă se va finaliza această investiție poate deveni chiar o zi istorică. Este cea mai mare investiție privată din județul Caraș-Severin, din ultimii 30 de ani, ce poate atinge o sumă halucinantă după cum au afirmat investitorii, pe parcursul celor 7 ani putând depăși suma de  un miliard de dolari. Și pentru Oțelu Roșu și pentru toată Valea Bistrei este un lucru foarte important pentru că în următorii ani se vor putea crea peste 7.000 de locuri de muncă, cu siguranță este o cifră care va asigura plaja necesară pentru întreaga zonă. În urma analizei pe care am făcut-o în oraș sunt necesare cam 1.500 de locuri de muncă, dar așa cum au declarat investitorii, se presupune că se va ajunge la peste 7.000 de locuri disponibile.

Cred cu tărie că această investiție va fi făcută la noi în oraș și argumentez acest lucru prin faptul că dumnealor au fost la noi și în luna februarie, au revenit astăzi datorită valorii pe care o au acești oameni, a calității lor și puterii financiare, fiind acum unii dintre miliardarii planetei. Sunt onorat, așteptăm cu sufletul la gură să facem primii pași, să vedem prima fundație. Noi avem un avantaj foarte mare și anume cele 65 de hectare pe care în 2014 le-am scos din circuitul agricol de pășune și le-am trecut intravilan construcții, special pentru a ajunge la un asemenea moment. Iată că ce am gândit atunci, se pare că se va finaliza acum. Contribuția administrației locale va fi de a le oferi terenul cu titlu gratuit pe toată perioada desfășurării activităților la noi in oraș”, a declarat Luca Mălăiescu primarul orașului Oțelu Roșu.


Proiectul, împărțit în două planuri mari și late, vizează dezvoltarea unui centru logistic la Moldova Nouă, acolo unde se intenționează comasarea materialelor reciclabile și realizarea unei părți din producția de energie electrică, iar în orașul de pe Valea Bistrei se dorește înființarea unei alte zone ce va deveni un alt centru pentru producție a biogazului din deșeuri, unic în Europa, dar și în lume, așa cum au declarat investitorii.