Afacere cusută cu pasiune și dedicație!

Produsele lucrate manual au luat o amploare tot mai mare în ultimii ani. Concurența a crescut considerabil și vânzările au transformat un simplu hobby în afacere. Talentul vinde, iar calitățile creative sunt vitale.

De multe ori o pasiune necesită mult timp și bani. Atunci când este valorificată, aceasta poate deveni cu ușurință o afacere cât se poate de profitabilă. Munca nu este deloc ușoară, iar talentul este esențial în afacerile hand-made. Care sunt secretele celor mai profitabile pasiuni?

Secretul celor mai colorate lucrușoare create manual este cunoscut de patru mâini iscusite. Reșițencele Lorena Brează și Oana Șandru mânuiesc mașina de cusut ca pe propriile membre. Din mormane de papiote multicolore, petice de material, nasturi, imprimeuri și culori care mai de care, cele două talente creează adevărate opere de artă.

Tânăra reșițeancă Lorena Brează și-a început pasiunea încă din liceu, atunci când meșterea cercei și tot felul de alte prostioare, cum le denumește ea, pe care le oferea cadou colegilor. Pasiunea ei s-a transformat în afacere atunci când a pus pe picioare și un blog. Din banii strânși din vânzările lucrușoarelor lucrate manual și cu puțin sprijin din partea părinților, Lorena a reușit să-și cumpere o mașină. Studentă la Facultatea de Arhitectură, reșițeanca și-a mai încetinit producția hand-made o perioadă. După un an de pauză, trendul Greendimple, numele pe care îl poartă afacerea sa, a revenit în forță cu o linie unicat de papioane. Care este secretul din spatele Greendimple? Raspunsul este talent, dedicație, creativitate, unicitate și multă muncă din plăcere.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157640771229494″]

,,Am început din clasa a 10-a să fac cercei și tot felul de prostioare pe care inițial le făceam cadou prietenilor, dar apoi mi-am dat seama că pot să fac și bănuți. În vară m-am gândit că o interacțiune cu publicul masculin nu ar strica și atunci am început cu papioanele. Acum fac de toate, în funcție de comenzi, și asta este o sursă extra de venit. Caracteristic pentru ceea ce fac este faptul că nu realizez niciodată două chestii la fel, nici dacă mi se cere. Fiecare lucru trebuie să aibă măcar un detaliu diferit, pentru că asta le face unicat”, a declarat tânăra arhitectă.

De la papioane colorate la gentuțe imprimate!

Tot în liceu a luat naștere și brandul hand-made Sillygrapefruit. ,,Mămica” afacerii este Oana Șandru, tânără reșițeancă mutată de curând la București. Totul a început în perioada în care trendul lucrușoarelor lucrate manual a devenit din ce în ce mai popular printre reșițeni. Când piața era deja sătulă de cercei și bijuterii, Oana Șandru s-a apucat de cusut gentuțe. ,,Genți să fie, mi-am zis. M-am gândit că nu poate fi prea greu să coși. Nici n-a fost. Aici intervine și faptul că bunicul a fost croitor, eram fascinată și stăteam ore în șir în atelierul lui, să mă uit doar cum croiește”, a explicat ea.

Prima investiție făcută în această pasiune a fost achiziționarea unei mașini de cusut profesionale, prin care cele doua mâini pricepute ale Oanei au reușit să coloreze viața a zeci de românce care îi poartă creațiile. Ideea de la care Sillygrapefruit a luat naștere a fost câștigarea unui ban de buzunar în plus. Acum, de la interese bănoase, afacerea hand-made s-a transformat în simplă pasiune care aduce o satisfacție imensă, de alt nivel, mult mai înalt decât banii.

,,Haios e că am început dorindu-mi să fac un ban de buzunar. Acum nu o mai fac pentru bani. Nimic nu bate satisfacția pe care o ai când vezi pe cineva purtând ceva ce tu ai făcut cu mâinile tale. Cos pentru că mă simt liberă atunci când o fac, mă simt atât de vie și mereu entuziasmată, indiferent de oboseală. Iar când e gata și mă uit la ea, parcă e ruptă din mine. Cusutul e un fel de upgrade pe care mi-l fac atunci când am timp. Oana care coase e cea mai bună variantă a Oanei, a explicat reșițeanca.

Foto: www.sillygrapefruit.blogspot.ro, www.facebook.com/greendimplegrape

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/