Județul, „vinovat” pentru dispariția dinozaurilor!

explo 1000x200

Filmele în care sunt prezentate reptilele uriașe și înfricoșătoare sunt doar o amintire a ceea ce obișnuia să trăiască pe Pământ. Motivul pentru care dinozaurii nu s-ar mai afla printre noi a fost descoperit în județ.

O bucată din meteoritul ce a căzut pe Pământ cu 60 de milioane de ani în urmă a fost descoperit de un speolog amator în peștera de sub Cârșa, din Cheile Carașului. Acum mai bine de un an, Marius Paniti a dat peste o piatră mai specială, într-o peșteră cărășeană, de care a fost convins că provine dintr-un meteorit. Deși la început era doar la stadiul de teorie, o bucată din meteorit a fost trimisă la NASA, iar aceasta a confirmat că, într-adevăr, este vorba despre o vechime de zeci de milioane de ani.

Eu am estimate la mii de tone ceea ce am văzut în peșteră. Perioada în care a căzut a coincis cu una dintre marile extincții, acum 90-160 de milioane de ani”, a declarat Marius Paniti pentru Express de Banat. Duritatea asteroidului este asemenea celei a diamantului. Bucăți din același obiect ceresc au mai fost descoperite în Golful Mexic, în deșertul Sahara, Mongolia și China.

meteorit meteorit
Foto: asteroid-astrid-paniti.info

Pe când planeta era acoperită de oceane și pe fâșiile de pământ trăiau creaturi deosebite, acest meteorit imens a căzut și s-a produs o catastrofă de proporții colosale, incident în urma căruia mai multe specii de plante și animale au pierit pentru totdeauna. Dintre acestea se presupune că ar fi vorba și despre dinozauri, deși în legătură cu dispariția lor se conturează mai multe ipoteze.

Foto: pozeonline.ro

banner 970 x 250