Penalităţi de aproximativ 80.000 de lei!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Investiţiile din cadrul laboratorului sanitar-veterinar din Caraş-Severin au creat mari probleme direcţiei judeţene. Aceasta a ajuns pe masa Curţii de Conturi din cauza proastei administrări a banului public.

Direcţia sanitar-veterinară din Caraş-Severin nu ştie să îşi desfăşoare activităţile conform legii, cu toate că i-au fost transferate fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, fiind necuprinsă în Programul de control şi audit pe anul 2013. Potrivit raportului Curţii Conturi, conducerea direcţiei cărăşene nu a protejat interesele instituţiei publice pe parcursul derulării obiectivului de investiţii ,,Modernizare şi extindere laborator DSVSA Caraş-Severin”.

,,Nu sunt în măsură să justifice realizarea unei bune gestiuni financiare prin asigurarea legalităţii, regularităţii, economicităţii, eficacităţii şi eficienţei în utilizarea fondurilor publice şi în administrarea patrimoniului public”, se arată în raportul pe 2012 al Curţii de Conturi.

Reprezentanţii DSVSA Caraş-Severin cunosc neregulile apărute vizavi de instituţie şi spun că au fost efectuate, ulterior, toate demersurile legale pentru rezolvarea problemei.

În perioada 2007-2009, în cadrul laboratorului sanitar-veterinar s-au realizat două investiţii cu o firmă din Caraş-Severin. Este vorba despre mansardarea clădirii principale şi corpul II al clădirii care a fost construit de la zero în acea perioadă. Problema a fost de fapt că s-a depăşit bugetul alocat acestei construcţii şi atunci DSV a rămas restantă cu o plată către constructor, plată care a fost făcută ulterior”, a povestit pentru expressdebanat.ro Ion Florin Rădulescu, director executiv al DSVSA Caraş-Severin.

promovare banner maxagro

Întârzierile au dus la penalizări

Din cauza întârzierii lucrărilor efectuate de către constructorul respectiv, direcţia sanitar-veterinară din judeţ s-a ales cu penalizări în valoare de zeci de mii de lei. „S-au calculat şi penalizări de aproximativ 78.000 de lei şi am făcut toate demersurile legale pentru recuperarea acestor sume. Am trimis către ANSVSA toate facturile de penalităţi. Deci am întârziat, nu am făcut nişte lucrări la termen. Asta a fost ceea ce a găsit Curtea de Conturi în acea perioadă”, a explicat liderul direcţiei cărăşene.

Pentru realizarea unei gestiuni financiare mai bune şi conform legii, reprezentanţii Curţii de Conturi au propus ca ordonatorul principal de credite să monitorizeze întregul proces investiţional la DSVSA Caraş-Severin.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/