Aeroportul din Caransebeș a conectat oameni, idei și informații din domeniul aviației fără pilot

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Banat Airport Caransebeș a găzduit în premieră națională un eveniment dedicat tehnologiei avansate în domeniul dronelor, fiind realizat pentru prima dată în România un coridor al aparatelor fără pilot pe linia Caransebeș – Lugoj, ce va permite companiilor de gen să le testeze în viitorul apropiat și să realizeze programe de dezvoltare.

Au fost prezente companii de gen cu 12 modele de drone care lucrează la scară industrială. În funcție de aparat, dronele pot realiza măsurători de temperatură din zona industrială, dar și din zona de supraveghere, drone pentru agricultură gen planor, cu care se depistează milimetric absolut tot ceea ce este pe un teren agricol, se identifică plantele și nivelul de nutrienți, inclusiv estimarea producției, drone industriale cu care se obțin informații în zona de petrol și gaze, telecomunicații și zona de fotovoltaice și eoliene.

Românii au început să afle cât mai multe despre drone și să se educe a le folosi, noi suntem pe piață de 3 ani, nu acționăm în zona de hobby, doar în zona de industrial. Mă bucură faptul că începem să zburăm legal cu aceste drone, legislația privind avizele de zbor este încă greoaie, dar sper ca acest lucru să se schimbe. Cei care doresc să achiziționeze o dronă în domeniul de hobby trebuie să țină cont de domeniul în care doresc să o folosească, de buget și de ușurința cu care este manevrată”, ne-a declarat Ciprian Iorga, reprezentantul a două mari companii de gen.

Pentru utilizare industrială sunt alți parametri de care se ține cont și de obicei cei interesați se adresează companiilor care lucrează în acest domeniu.

Conferința hibrid, prima din România s-a axat pe cunoașterea legislației adaptată la tehnologia care se dezvoltă din ce în ce mai mult și au fost prezentate mai multe modele de drone prin demonstrații practice pe Aeroportul Banat din Caransebeș.

1000x100 (3)

La această acțiune au fost prezenți și elevii Liceului Tehnologic de Aviație, privat „Max Ausmit”, ca parte a Banat Aviation Academy, cu Banat Air Park, viitorul parc industrial în care omul de afaceri Gabriel Olariu intenționează, alături de noul partener de afaceri Dorin Ivașcu să dezvolte tehnologii noi în domeniul aviației.

Acest eveniment este începutul unui nou capitol în viața noastră, în viața comunității locale și județene și am curajul să spun că este un nou capitol pentru România. Am semnat astăzi un memorandum de înțelegere cu Millennium AES Irlanda, care va face școlarizare pentru drone, care ne va ajuta să ne însușim toate cunoștințele pe care le au în domeniul aviației fără pilot”, ne-a declarat Gabriel Olariu.

Este o mare nevoie de tehnicieni de aviație, mă bucur pentru acești elevi de la liceul tehnic de aviație că au atâta lume în jurul lor care le acordă atenție…, învățați măi elevi și limba engleză și drumul vostru este deschis. Aici se poate dezvolta un mediu deosebit de propice pentru dezvoltarea aeronauticii, ceea ce vrem noi să facem, începând cu liceul, cu drone, cu școală de zbor, cu colaborarea cu firma din Irlanda pentru dezvoltarea unor coridoare de zbor pentru drone care să permită niște experimente ce nu s-au mai făcut în aceste părți de Europă. Sunt multe de făcut și ne-am bucura să fie lângă noi oameni care să înțeleagă ce avem noi de făcut și ce înseamnă o dezvoltare în acest domeniu”, ne-a declarat Dorin Ivașcu, patronul Regional Air Services, care împreună cu Gabriel Olariu dețin 98 % din acțiunile SC Aeroportul SA.

După ce a unit sub aceeași umbrelă autoritățile, producătorii și elevii școlii de aviație care reprezintă viitorul, prin acest eveniment unic în România, Gabriel Olariu are ca prioritate pentru Aeroportul Caransebeș inaugurarea Aerogării în 15 noiembrie.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/